Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten uit Japan/ Kyokushin Union Cup 2008
Voor meer foto's zie http://fenfworldcup.blogspot.com

We zijn er! !
Onderstaand bericht ontving ik uit Japan via de Sneker karateka Peter Smit.
Wij zijn met zijn veertienen (acht karateka’s en zes begeleiders) woensdag veilig geland om 22.50 uur plaatselijke tijd (14.50 uur Nederlandse tijd), op Naha airport, in zuidelijk Japan. Dinsdag zijn we iets na 16.00 uur uit Sneek vertrokken. Vannacht hier in Naha na het inchecken in het hotel nog even een rondje door de stad gelopen en een hapje gegeten, voor de meesten was het nog te vroeg om te slapen, vanwege het tijdsverschil en vanwege het lange stilzitten in de twee vliegtuigen (Amsterdam-Tokyo Narita Airport en Tokyo Haneda Airport-Naha Airport) en de bus tussen deze twee (van vele) vliegvelden in Tokyo.

Het was warm in de vliegtuigen en dat maakte het lastig om te slapen, alhoewel dat per persoon verschilde. Gelukkig waren er genoeg videofilms te bekijken (15) warbij je ook nog eens op z’n Tomtoms met prachtige computerbeelden en vluchtgegevens kon zien hoe de vlucht vorderde en waar we vlogen. Verder valt er niet zoveel te vertellen. Iedereen is nog altijd gezond, geen rare blessures met mensen die zich verstappen of iets dergelijks, iedereen staat er goed voor.

Op Schiphol sloten de Zweedse karateka Kittisak Timee en zijn begeleiders Sempai Rickard Weber en Sensei Robert Wiklund zich bij ons aan, samen met de Deense Sensei Rauno Kuby. Dat zorgde voor leuke gesprekken onderweg.

Shihan Shigeru Tabata, general director van de All Japan Kyokushin Union zorgde voor een warm onthaal op het vliegveld van Naha. Hij kon niet mee met ons naar het hotel want hij moest nog wachten op teams die met het állerlaatste vliegtuig van deze avond aankwamen. Vera Shichinohe - de echtgenote van World Cup organisator Shihan Yasuhiro Shichinohe - zorgde voor een perfecte taxirit naar het hotel en zorgde er ook voor dat de Japanse hoteldames hun informatie aan de Nederlandse gasten konden uitleggen. Handig zo’n Vlaamse en dus Nederlands sprekende tolk! (hoewel de meeste Japanners uitstekend Engels spreken en bovendien bijzonder hulpvaardig zijn).

In totaal doen er karateka’s uit veertig landen aan dit WK mee. De karateka’s gaan morgen rusten, vrijdag volgt ’s ochtends een karateseminar door Shihan Daigo Oishi en ’s middags onder andere de weging van de deelnemers.

Zaterdag gaan de wedstrijden van start! Morgen komen we sowieso met een update over hoe de dag verlopen is en wellicht ook met info over het deelnemersveld. In elk geval informatie over de F en F’ers. Tot dan!
Geplaatst: donderdag 17 januari 2008 om 01:00,
Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel