Doorgaan naar hoofdcontent

Web 2.0 in Sneek


Afgelopen week stond een beetje in het teken van een polemiek (Van Dale:openlijk gevoerde pennenstrijd) tussen de beheerders/verantwoordelijke bestuurders van de website CDA Sneek en de Sneker blog scene, deeluitmakende van de wereldwijde blogosphere, waarin ik sinds 2004 regelmatig actief in ben. De discussie over de inhoud van de goede voornemens op de website van het sneker CDA in 2008 werd door partijen gevoerd in ongemeen scherpe bewoordingen en tendentieuze metaforen om wederzijdse argumenten kracht bij te zetten. Cabaret.. zou je kunnen zeggen, maar die scherpe toon viel echt op. Dit verschijnsel heeft volgens mij de maken met de komst en de aanwezigheid van het internet 2.0. De tijd is voorbij, dat journalisten belangrijke opinie vormers zijn. Zij bepaalden tot voor kort wat nieuws is en wat niet. Deze professionals bedienden zich van de zogenaamde waarheid, objectiviteit en belangeloosheid. Tegenwoordig is het publiek en zijn de burgers zelf actief en productief en maken gebruik van de Big Media. Zij brengen hun gevoel en passie in! De burgers hebben een middel in handen gekregen om zich met (locale)politiek en nieuwsvoorziening te bemoeien. Iedereen kan zijn recensie posten, zijn weblog publiceren of zijn filmpje uploaden. Een ontwikkeling van een soort van burgerjournalistiek, waar de politiek (nog) niet gewend aan is. Een onomkeerbare ontwikkeling waar ik als regelmatige blogger natuurlijk heel blij mee ben.
Ik heb namelijk afgelopen week gemerkt, dat in Sneek - de locale CDA vertegenwoordigers en politici voorop, best wel oog hebben voor de omgang met burgers via het nieuwe Internet 2.0. Misschien niet direct met een vooropgezet doel in 2008, omdat zij er door de plaatselijke blogscene met de haren zijn bij gesleept, maar zijn staan echt wel open voor deze nieuwe ontwikkeling.
Van Foppe de Haan heb ik donderdag j.l. geleerd, dat scherpe bewoordingen soms noodzakelijk en onvermijdelijk zijn om beter te worden in het hetgeen, waarmee je bezig bent!!
Ik hoop, dat het CDA dat dit jaar in de Sneker Politieke Arena kan laten zien!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel