zondag 23 december 2007

Storia d'Amore.

n Meeuw / Frysk Jeugdorkest - Storia d’amore

Vanmiddag in de Harmonie in Liwadden genoten van deze voorstelling.
Hartverwarmend muziektheater over de liefde en alles wat daarbij anders gaat dan je had gedacht. Met maar liefst 70 jonge musici en acteurs van het Frysk Jeugdorkest en Jeugdtheaterschool Fryslân. Nog nooit was er zoveel aanstormend talent te zien in één voorstelling! Hilde Mulder voert de regie, de muzikale leiding is in handen van Theo Brouwer.
Een theatraal en muzikaal feest geïnspireerd op scènes van Tsjechov. De muziek in deze voorstelling reikt van ‘Sleighbells’ tot Tsjaikovski en van ‘Fever!’ tot Händel. ‘Storia d’amore’ gaat over jonge mensen die vol overgave proberen vat te krijgen op hun leven. Ze vinden elkaar in hun passie voor muziek tijdens de wekelijkse orkestrepetitie. Maar daarbuiten blijkt de wereld behoorlijk wat ingewikkelder. Ze dromen van een toekomst ver van het provinciestadje waar ze wonen. En van rijk worden en een veelbelovende carrière. Of ze drinken zich een stuk in de kraag tegen de verveling. En allemaal zijn ze op zoek naar die ene grote liefde.
Met een prachtige hoofdrol door Lisa Frenkel, de uit Sneek afkomstige, talentvolle leerlinge van de Jeugd Theaterschool te Liwadden

tekst: Anton Tsjechov, bewerking: Hans Brans, acteurs: Joram Feitsma, Lisa Frenkel, Bart Harder, Eva Meijering, Sanne Schuhmacher, Anno Talsma, René Thie, Domenica Tundo, Rik Witteveen, Ali Zijlstra, acterende musici: Stefan Bakker, Lysbet Dekker, Eva Jansen, Edith Kobus, Zander Lamme, Silvia Soepboer, Rosa Visser, musici: Frysk Jeugdorkest,
Hierbij mijn video impressie van een stuk of wat aan-elkaar-geplakte scènes uit de voorstelling bedoeld als promo!. Er is niet in geknipt!


video

Een zwerver..........voor velen de Kerstsong allertijden

Vandaag op de vierde adventszondag........
"I first heard this song on NPR (National Public Radio) in 1993 when they played an excerpt during a critique of the album which had recently been released at that time. I've had the video on videotape for many years and have only recently found a way to transfer it from an old videotape to YouTube. Hope you like it!" aldus de maker van dit clipje op You Tube.
Jesus' Blood Never Failed Me Yet. [...]Onlangs hoorde ik het prachtige Jesus Blood Never Failed Me Yet van Gavin Bryars weer eens terug. Het is een lied met een verhaal. Een - bij toeval gevonden stukje tape - waarop de zang van een onbekende zwerver op straat is opgenomen op tape. Hiervan is een stukje tape bewaard gebleven, Enkele flarden uit het hart gezongen teksten zijn de basis van het nummer. De zang van deze eenvoudige dakloze zwerver is er één van een ontroerende nederigheid en ongekende openheid, let ook op het moment, waarop Tom Waits invalt! Dit is een Kerst-Mantra van de opperste buitencategorie voor iedereen en brengt het Licht in een donkere wereld!

Royal You Tube

(foto AP.)
Ik verkeer momenteel in goed gezelschap: Londen, 23 december 2007. NIEUWS - De Britse koningin opent YouTube-pagina.
De Britse koningin Elizabeth II heeft zich op 81-jarige leeftijd toch gewaagd aan de moderne technologie. Vandaag heeft zij haar eigen kanaal geopend op YouTube. check de link Koningin Elizabeth