dinsdag 4 december 2007

Weissensee

Het ijs op de Weissensee in Oostenrijk is eind november al zo sterk, dat de bij velen bekende ijsmeester Norbert Janke ons graag hiervan, via zijn website, getuige van laat zijn. Op de foto demonstreert hij de draagkracht van europa's grootste natuurijsbaan. Inmiddels circuleren bij ons op het kantoor al de eerste boodschappenlijstjes via de elektronische snelweg. Gezamenlijke schaatstripjes naar de Weissensee (volgens vele Nederlanders het Mekka van het schaatsen op natuurijs) in januari/februari 2008 worden al via meelboks geplanned.
Op de website van de populaire ijsmeester Norbert Jank lees ik een bericht over een hoge onderscheiding die hij onlangs heeft gekregen. Jank is bij uitstek, de heraut van de karintische omgevingsfactor: het schaats-toerisme vanuit Nederland.
Ik citeer verder zijn website: Hohe Ehren wurden kürzlich Eismeister Norbert Jank für seinen jahrzehntelangen, unermüdlichen und kreativen Einsatz um den Weissensee zuteil.
Der Natureisexperte wurde im Rahmen einer Feierstunde im Spiegelsaal mit dem Ehrenzeichen des Landes Kärnten ausgezeichnet.

Dit gebeurde door niemand minder als de karintische Landeshauptmann Jörg Haider.


Foto's en bron: http://www.natureislauf.at