zondag 2 december 2007

Komelkersspultsje

Vanwege het slechte weer kom ik vandaag de deur niet uit. Wel een straf voor een buitenmens zoals ik. Enfin... dan maar even reageren op één van de opvallend veel sneeker logjes, die vandaag via het websurfen langs komen. Bang voor de tandarts, zoals Henk en Sybe, ben ik niet zozeer, maar ik sta niet ook niet vooraan in de rij om de jaarlijkse afspraak te maken.
De Opregte Sneeker meldt, dat zijn jarenlange oriëntatiepunt, het komelkersspultje aan de Blankendalwei te Scharnegoutum, tegenover de afslag naar Sybrandaburen/Spears recent is gesloopt en met de grond gelijk is gemaakt. Inderdaad, dat was mij eerder ook al opgevallen. Gisteren reed ik in mijn rode VW Golf TDI via de Blankendalwei,naar Liwadden, voor zaken! Dat, wat de Opregte Sneeker kennelijk niet was opgevallen - want anders had hij het zeker gememoreerd in zijn verhaal op zijn weblog - dat het bosje, landschapselement/wegbeplanting - even eerder, net voorbij het dorp Scharnegoutum - langs de Blankendalwei eveneens wordt gesloopt. Het achterliggende doel van deze sloop ontgaat mij ten ene male! Ik hoop dat de Scharnepiepers dit ook ontgaat en dat ze over deze kwestie, in ieder geval vragen naar het hoe en waarom durven te stellen aan zij die voor het rooien van de beplanting verantwoordelijk zijn .

Zie voor toelichting tekst in onderstaand google-map kaartje:


Grotere kaart weergeven

InEuropa.nlNiet te missen, vanavond! Aflevering 4: 1915 van In Europa, de geweldige VPRO TV serie op basis van het boek van historicus Geert Mak. "de oorlog die voort de Kerst gedaan zou zijn, ontaardt al snel in een loopgravenoorlog"
Op de website In Europa.nl zijn de uitzendingen terug te vinden. Ook allerlei wetenswaardigheden en ander extra materiaal uit de serie. In de atlas navigeer je door honderd jaar Europese geschiedenis, met o.a. archiefbeelden.
Aanklikken, buiten is het vandaag guur herfstweer en verder ook niks te beleven!

Bron: VPRO Gids nr . 48 van 1 t/m 7 december 2997.