zaterdag 1 december 2007

Easy Ryan & Eurostar

Op de spectaculair groeiende website Alles van Sneek staat een item over de laatste rapportage van het openbaar vervoer in Fryslân.
Uit de rapportage blijkt, dat zowel in het eerste als tweede kwartaal van 2007 ten opzichte van 2006 het aantal rituitvallen fors zijn toegenomen. De belangrijkste oorzaak hiervan is materieel defect. Dat geldt voor trein en bus. De vervoerders hebben maatregelen genomen, waardoor het aantal klachten en rituitval in de volgende kwartalen naar verwachting zal afnemen. Zeker weten laat staan aannemelijk maken doen ze dat niet. De provincie Fryslân monitoort het product openbaar vervoer. Zij neemt indien nodig maatregelen.
Welke verbeter maatregelen dat zijn, wordt de dagelijkse betalende trein of bus gebruiker niet echt duidelijk gemaakt. De provincie heeft al moeite genoeg om de toevloed van dagelijkse problemen en irritaties van hun reizigers scherp te krijgen. Gelukkig ken ik een aantal reizigers die nauwgezet en nauwkeurig de onregelmatigheden in een schrift bijhouden!
Vandaag lees ik in de NRC dat Europa een revolutie verwacht in het treinverkeer. Zij koppen: Ryan Rail en Easy Train komen eraan. De liberalisering van het spoor zal Europa op zijn kop zetten.
Ik ga ervan uit, dat de lokale Sneek-Leeuwarden trein vervoerder Arriva zo verstandig is en rekening houdt met de verbeter punten.
Anders zie ik de toekomst van Mister Arriva, en stadgenoot Anne Hettinga, somber in! Prijsvechters zoals Ryanair en Easyjet liggen op de loer om al die nieuwe Spurts liever vandaag nog dan morgen in hun huisstijl over te spuiten!
Nogmaals de ook de houding van het openbaarvervoer ten opzichte van de reizigers dient aanzienlijk te worden verbeterd. Vaak moet ik op het station in Leeuwarden, als een kennelijk onvervalste hooiligan, de achter vijandige ogende dranghekken, particuliere bewakers, mijn ovjaartrajectkaart tonen. Deze toch wel agressief overkomende controlemethode verdien ik niet, is bijzonder klant onvriendelijk en hoort niet op een spoorwegstation thuis. Een spoorwegstation dient ook over een zweem van romantiek te beschikken, geen strafkamp! Breng de conducteur gewoon terug op de trein!!
Net zoals Eurostar Trein door de tunnel onder de Noordzee van Calais naar Dover, check mijn clipje Carried Away en geniet van de gelijknamige muziek van Crosby, Stills &Nash!
video