Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit november 19, 2007 weergeven

Prettige Koopverslaving

Vandaag schetst blogmaat Henk van der Veer een alleraardigst beeld op zijn weblog (Mokum op sundach) van de PC Hooftstraat in Amsterdam. Een dag eerder, zaterdag j.l. liep ik ook in diezelfde PC. R en M ritsen winkel in en uit. Ik keek buiten op het trottoir, op mijn gemak een beetje rond. In mijn achterhoofd nog de personages uit het schilderij van het daarnet bezochte Vincent van Goghmuseum "de Aardappeleters". Heel andere types, die aardappeleters, als het on- gebalanceerde-kooplustige-zaterdagmiddag-publiek-met-hun-nieuwe-geld en met hun foute-four-wheels, dat mij, in mijn dagdromen omringt.
Op de muur van, naar ik meen, de Gucchi Store had een onbekende prettig verlichte geest, onderstaande rake tekst op de muur geschreven (gegraft). Ik vertaal deze zin vrij als: "Een prettige koop verslaving " Prachtig: twee woorden, die direct een palet van kernachtige beelden en begrippen oproepen van het PC-winkel-publiek. Een vette knipoog naar Merry Christmas!
Een be…

St James Infirmary

Over de Noord Ierse zanger, muzikant Van Morrison is zoveel gezegd en geschreven, dat ik het vandaag op mijn weblog bij mijn zelf geschoten beelden houd. Alleen nog even dit: VM richtte op zijn dertiende een band op. Werd toen wereldberoemd en stapte vervolgens op zijn achttiende uit THEM om zijn eigen weg te gaan!!!
Hier zijn elf minuten van mijn uiterst plezierige vrijdagavond in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Ik deel ze graag met jullie!
Wat je ziet en hoort is een dwarsdoorsnede aan "song-bytes" van het VM optreden in de HMH. Ik kan de Opregte Sneker nu alvast geruststellen. Je ziet me weer bij Albert Heijn!!! Geen meeltjes sturen! Web 2.0 ! Dit is geen inbreuk op vermeende auteursrechten! Het is gemaakt For Fans Only en heeft absoluut geen handelswaarde!