zondag 21 oktober 2007

Waterpoort Cup 2007

Wethouder Tom Metz uit Sneek opende zaterdag de Internationale Waterpoort Cup 2007 en in het voorwoord van het stijlvolle programmaboekje schrijft hij: "[...]alle sport verenigingen zijn mij even lief, maar die van U wel in het bijzonder" en in het engels [...] is the specific reason that your sportclub has a special place in my mind.
Alle nieuws, uitslagen en achtergronden over de Waterpoort Cup 2007 van j.l. zaterdag laat ik met genoegen over aan onze eigen Omroep Markant, Alles van Sneek, Sneker Internetkrant, het Sneker Nieuwsblad en de Leeuwarder Courant e.d.
Om mijn verhaal vandaag kort te houden: Wat-is-kyokushin-karate-een-fantastische-sport!! of beter gezegd: Wat zijn dat allemaal bijzondere sportmensen. Individuele, eigenwijze in de goede zin des woords, buitenlandse topsporters, die naar het verre Sneek waren afgereisd om aan de Waterpoort Cup mee te doen en het bijzondere gevoel van de Sneker Waterpoort Cup mee te maken. De Waterpoort Cup is in de Europese Kyokushin wereld bijzonder snel een begrip aan het worden. Zo wordt de stad Sneek nog meer Europees op de kaart gezet. De Sneker Sporthal was zaterdag boordevol gevuld met jeugdige en volwassen deelnemers uit Groot-Brittannië, Wales, Litouwen, België, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Hongarije, Spanje en natuurlijk Nederland.. Stuk-voor-stuk sportlui begiftigd met een enorme dosis karate techniek, vechtlust en bovenal boordevol passie. Met name deelnemers uit het Spaanse team etaleerden hun passie en hun sentimenten wel op zeer extraverte wijze. Snoei hard vechtend op de mat en na afloop super sentimenteel! Mooi om te zien, hoe ook op de mat- bij de Kyokushin Karate Waterpoort Cup, de eigen cultuur van al die verscheidene Europese landen zo verschillend is. Koele Zweden, gepassioneerde Spanjaarden! Wat een rijkdom! Ik ben als vrijwilligerscoordinator ook trots op al die vrijwilligers, die de Waterpoort Cup motor super soepel lieten draaien. De organisatie stond als een huis!
Zaterdag was een uitgelezen dag! Buiten de Sneker Sporthal was het prachtig rustig zonnig herfstweer.
" Sneek is a beautifull Town, perfect weather today, Indian summer ! I'd like to live here" sprak een van de vrouwelijke begeleiders van het Zweeds team na afloop van het toernooi, tijdens de traditionele afsluitende sayanoraparty.
Natuurlijk kom ik morgen nog met de foto's. Het brandt me in!

p.s. mooi dat het StayOkay Hotel aan de oude Oppenhuizerweg op tijd voor de Waterpoort Cup (buitenlandse) deelnemers gereed was!!