Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit september 21, 2007 weergeven

Reve

In de dagelijkse column van Frits Abrahams in de NRC van gisteren memoreert hij een bestaand boek met brieven van Reve aan een vriend Wim Schuhmacher. Het boek bevat brieven uit 1959 tot 1963, een cruciale periode voor Reve waarin hij worstelde met liefde, geloof en schrijverschap. Met name wat Reve in de brieven over zijn geloof schrijft vind ik interessant en herkenbaar!

Madison Square Garden

Universal Soldier

Op het NOS Journaal van hedenmorgen en op teletekst:
21 September 2007
Weer militair gesneuveld in Uruzgan
Premier Balkenende heeft in de Tweede Kamer meegedeeld dat er in Uruzgan weer een Nederlander is gesneuveld. Het is de 20-jarige soldaat Tim Hoogland. Hij kwam gisteren om het leven bij een langdurig vuurgevecht bij Deh Rawod. Vorige week werden daar Nederlandse versterkingen aangevoerd omdat het er onrustig was.
Hij is de elfde Nederlander die in Uruzgan is omgekomen, de zesde die door militair geweld is gedood en de eerste die is doodgeschoten. Bij het gevecht ging ook een pantservoertuig verloren. Balkenende en Kamervoorzitter Verbeet betuigden hun medeleven. De Algemene Beschouwingen werden een uur geschorst.

Balkenende en consorten kunnen respect betuigen en van er van alles vinden, maar zo denk ik erover:
(Met nadruk wil ik er aan toevoegen, dat dit natuurlijk niet persoonlijk en letterlijk is bedoeld, tegen welke militair dan ook. Het heeft betrekking op de Universal Soldier, wi…