zondag 9 september 2007

Over America en Elf september....


Onlangs stond in de krant, dat The Boss, Bruce Springsteen weer gaat touren met The E-Street Band. De Bruijne Kiek was een paar weken geleden bijzonder opgewonden toen hij een ouder springsteen-album "Tunnel of Love" voor een paar euro's op de kop tikte op een Gaasterlandse garden-fair.
Heel lang gelden vertelde Jan Donkers van de VPRO radio en o.a. bedenker van de naam Americana voor amerikaanse westcoast muziek (Syb is geinspireerd door de term Americana toen hij Motel Westcoast bedacht) dat hij Bruce Springsteen pas echt in zijn hart sloot, er zeker van was, dat hij deugde en echt was, toen hij de vertolking hoorde van Woody Guthry's "This Land is Your Land"
Juist nu weer rond de periode van 11 september moet dit geluid van de visionaire en inspirerende Martin Luther King, I have a dream, voor iedereen weer klinken!!!
Als het effe kan, doet Bruce dat met deze hartverscheurende Woody-Guthry-Song!!!!
Per slot van rekening, hoor je deze (vredes)boodschap, veelal uit het hart van artiesten en kunstenaars, niet vanuit het geloof of de politiek!

Bruce Springsteen.
Live at the Memorial Coliseum in Los Angeles, CA on September 30, 1985 (penultimate show of the "Born In The U.S.A." tour).

Vandaag in een persbericht van MOJO:
Bruce Springsteen opnieuw klaar voor het echte grote werk in Arnhem
Na jaren in kleine settings te hebben gespeeld waarbij de sobere optredens van alle franjes waren ontdaan, pakt The Boss het weer ouderwets groots aan. Samen met zijn vertrouwde E Street Band is Bruce Springsteen weer het stralend middelpunt van een ouderwets stadionconcert. Dat de keuze is gevallen op het Arnhemse Gelredome is niet toevallig: op verzoek van de Amerikaanse rockicoon is de setting bewust relatief klein gehouden.

Aanleiding voor het langverwachte optreden is de release van Springsteen's nieuwe album Magic dat op 2 oktober het levenslicht ziet. De eerste single Radio Nowhere is (tijdelijk) gratis te downloaden vanaf 28 augustus. Magic telt elf nummers en belooft een recht-voor-je-raap rockalbum te worden waarop The Boss ouderwets op dreef is: vurig, ongecompliceerd en rauw. Een nieuw album, een wereldtournee: Springsteen is helemaal klaar voor het échte grote werk!