donderdag 6 september 2007

Boxing-day

In vervolg op een eerder verschenen logje, vandaag een film-impressie van mijn boxing trainingsgroep. Ik ga al voor het zesde seizoen bij Sportclub F&F The Innerway, onder de bezielende leiding van Tjeerd Bakker naar de maandag-avond training. Ik ben er voor mijzelf trots op, dat ik dit doe en ervoor uit kom. Here I am:Boksen is voor mij een van de mooiste sporten, die ik ken! Echt waar! Je hebt er in het dagelijkse leven echt wat aan. Het begrip wijken kun je ook letterlijk toepassen in overleg- communicatie en samenlevings- en opvoedingssituaties, thuis, op je werk, eigenlijk overal! Een metafoor voor het leven, zelf!
Ik denk ook met weemoed aan de gloriedagen van ikoon M.A. In die tijd (zestiger/zeventiger jaren)stond ik midden in de nacht naast mijn bed om naar zijn superbouts op TV te kijken. Ik verstoorde daarmee de nachtrust van mijn ouders. Mijn vader moest 's morgens vroeg weer naar het werk!
Dit filmpje heb ik gemaakt tijdens de training van maandag 3 september 2007. Het trainingseizoen is nu net weer begonnen. De eerste helft van het filmpje geeft globaal een een indruk van de intensiteit en de manier waarop er met de groep wordt getraind. Rijp en groen, alles traint met en doorelkaar. Dat is het mooie ervan! Tijdens de training kennen we het begrip vrijblijvendheid niet. Willen we, met zijn allen ook niet kennen! Tjeerd eist 100 %!! Krijgt ie van de groep! Rosse is het devies! Niet de kantjes eraf lopen! Het tweede gedeelte, het langste deel van het filmpje is een sparring-partijtje tussen trainer Tjeerd Bakker (Blauw) en Jaap Postma (wit). Er wordt even een stevig potje gerost. Je moet wel tegen een "tikje" kunnen, maar alles blijft echt op nivo en binnen het betamelijke, anders wordt er onherroepelijk en onmiddellijk gecorrigeerd.video