zaterdag 1 september 2007

24 uur Cultuur Sneek

Prachtig vannacht....... alleen maar superlatieven!
For my all my viewers:
"two pics & two clips
tell tonight's story !!"
For the first time: 24 Hours Culturefestival at Sneek (Holland).
Motel Westcoast, Syb van der Ploeg &Mirjam Timmer

video


video

Clipje:Lang Frans en Baas B.

Mister Pop-Corn

Op de website van Filmhuis Sneek lees ik vandaag het volgende:

Wegen Film in Friesland en CineSneek scheiden zich.
Met ingang van het nieuwe culturele seizoen is de samenwerking tussen Film in Friesland en CineSneek verbroken.

[...] De directie van CineSneek reageerde met het opzeggen van de samenwerking.

Film in Friesland betreurt de gang van zaken. Samen met CineSneek heeft Film in Friesland de kwetsbare Art House film in Sneek op de culturele kaart gezet en in een grote behoefte voorzien.
Film in Friesland staat overigens op het standpunt dat de kwetsbare film niet verloren mag gaan voor Sneek en omstreken.


Uiteindelijk gaat het om het belang van de Arthouse Film in Sneek. Beide partijen hebben er belang bij, dat het meningsverschil uit de wereld wordt geholpen. Misschien zit er bij de Rotary nog een mediation expert om deze storm uit het sneker culturele glaasje water te halen. In feite is er een "non-problem" Het is meer een kwestie van le ton qui fait la Musique en hier en daar een communicatiestoornis
Veel mensen die ertoe doen op cultureel gebied, in Sneek vinden, dat Vriendje Wijnstok zich gedraagt als een ijdel en opgewonden standje, met een een veel te grote mond. Absoluut niet samenwerkingsgericht! Kennelijk al helemaal niet met vrijwilligers.
De actualiteit gebied te zeggen, dat hij jammergenoeg wel de eigenaar/baas is van de locale bioscoop in Sneek. Voor het Filmhuis in Sneek is vriendje Wijnstok helaas nu nog een factor om niet te negeren. Hij weet datzelf, maar al te goed! Het wordt nog een paar jaar "pappen en nat houden" dus, met vriendje Stokvis!
Filmhuis Sneek verdient gewoon een mooi plekje in het nieuwe Culturele Kwartier.
Dat is nu wel helder aan het licht gekomen!! Zo heeft dit relletje ook weer een positieve kant

Noorderhoekers op de achtergrond.....

Johan Vogelzang, mede eindredakteur van de Hardloper meelt mij het volgende:
Hardloper Gerard Nijboer vindt de tijdens het WK in Osaka door de IAAF voorgestelde strengere dopingstraffen nog lang niet ver genoeg gaan. Schorsen voor het leven én al hun prijzengeld terug laten betalen, is zijn mening. Dat vertelt hij in het maandblad De Hardloper, welke aanstaande donderdag in de winkels ligt op 2500 verkoopadressen in Nederland.
Met nog veel meer andere leuke hardloopachtergrondverhalen over bijvoorbeeld Yogarunning, (ex-)borstkankerpatiëntes die de Dam tot Damloop lopen, steepleloper Simon Vroemen die vertelt over zijn training richting de pre-Olympische maraton van Peking, iemand die met een pacemaker hardloopt, een ultalopende arts die vertelt dat lange afstanden hardlopen best gezond kan zijn en nog veel meer..... Op de cover staat Simon Vroemen (op de achtergrond sneker noordehoek publiek) gefotografeerd tijdens de afgelopen zaterdag gehouden, av horror klassieker Sneek-Bolsward-Sneek 2007.