dinsdag 28 augustus 2007

Bakker en Braks


Maandagavond heb ik de training op de F&F boxclub onder de bezielende leiding van de voormalig sneker top-amateur-bokser in het lichtgewicht, Tjeerd Bakker hervat. Best wel lastig na het succesvolle a.v.horror-running-feestje: Sneek-Bolsward-Sneek van zaterdag j.l. Veel nieuwe pupillen beginnen aan een nieuw seizoen. Afwachten wie erover blijft en het volhoudt. Persoonlijk ga ik het zesde seizoen in met Tjeerd. Langzaam aan weer wat beginnen. Opbouwen. Een beetje touwtje springen, Opdrukken, Op de boxzak 10 seconden Aanpakken en daarna 10 seconden rust,maar wel blijven stoten met links. Daarna een circuit met linkse/rechtse directen, linkse/directe hoeken, combinaties, opstoten. Buikspieren nog even onder handen nemen en tot slot nog een lichte cooling down. Binnenkort verschijnt er op dit log een filmclipje van onze boxtraining.
De pap voor het nieuwe seizoen is in ieder geval gestort!


Vandaag lees ik in de krant, dat Gerrits Braks, voormalig Minister van Landbouw, de nieuwe burgemeester van Eindhoven wordt. Ik heb persoonlijk Gerrit Braks eens ontmoet op een feestje bij zijn zwager H.B. die destijds een collega van mij was bij een onderdeel van het Ministerie, dat inmiddels allang is opgedoekt en terziele is. Ik herinner mij daar Braks als een innemende, gedreven man, die -zoals zowat elke politicus - zichzelf erg belangrijk vindt. Hij bleef als een echte linksbuiten, die verliefd met de bal aan de voet, de achterlijn opzoekt, in het persoonlijk gesprek aan toog en tafel, aan het woord. Ook hem is enig narcisme niet vreemd. Misschien ook op zijn hoede voor onverwachte vragen, wie zal het zeggen?
Braks gaat zich het gehele jaar door voorbereiden op zijn speech ten behoeve het kampioensfeest 2008 van PSV! No doubt about it!!