Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit augustus 21, 2007 weergeven

Brass on Fire

Op zaterdag 3 maart j.l. schreef ik een vlammend logje over mijn belevenis met de fanfare Ciocarlia uit Roemenie. Ik gaf ze destijd de geuzenaam de Dakkapel van de Karpaten! Ik heb de foto's van toen en een stukje van hun duizelingwekkende muziek samengevoegd tot een clipje om dit fenomeen,(zigeunermuziek op koper in plaats van de geigen en de steh-geige) deze wonder toeteraars, aan de geachte lezers van mijn weblog te laten zien.

Moraal van het Verhaal

Persoonlijk ben ik geen moralist. Leven en laten leven schrijft Niels, de Bruijn Kiekop zijn weblog! Van Harte mee eens! Deze rooie loper ligt op het trottoir voor de Shul van Berlijn. Een dergelijke tekst is bedoeld als "laaghangend fruit" voor de voet-en voorbijgangers. Het laat zich ook gemakkelijk fotograferen en doorgeven, al is het alleen maar voor de (signaal) kleur op dit weblog!

De Shul van Berlijn is honderd jaar oud en werd op 9 november 1938 door de nazi's in brand gestoken. Gedurende de tweede wereldoorlog 1939-1945 werd deze shul in 1943 door een bombardement verwoest.
en verder staat op de gedenksteen op de voorgevel nog het volgende:

Die Vorderfront diese Gotteshauses soll fuer alle zeiten eine Staette der Mahnung und Erinnerung bleiben.
Vergess es nie.
Juedische Gemeinde von Gross-Berlin.
Der Vorstand.
september 1956.