donderdag 9 augustus 2007

Hans Dulfer, signed-sealed-delivered op de Marktstraat in Sneek

In een donkere Levis 501, Zwart T-shirt en een Off-White leren nappa jasje! Daar was hij gisteravond op het muziekterras op de bomvolle Marktstraat in Sneek. Voor het eerst op de Sneek-Week. Signed,Sealed and Delivered: Hans Dulfer!

Drie sets vette dampende Urban Jazz. Het barst in Sneek van de liefhebbers van Dulfer en zijn muziek. Mooi om te zien, hoe een mix van oud en jong Sneek helemaal "uit het dak" ging.
Dulfer weet steeds weer met jonge muzikanten om hem heen de tijdgeest in zijn sound te brengen. Het is altijd music-for-the-body. 'n Hoog dans-en-swing gehalte. Hans vindt, dat mensen moeten dansen en bewegen op zijn muziek. Dat gebeurde ook!
Indrukwekkend was ook het optreden van de Haagse DJ Kikke in zijn band. Vaak met een hand aan de knoppen voor de elektronische beats en met de andere aan het drumstel!

In dit verband moet ik ook denken aan de tijd, dat Hans Dulfer plaatjes draaide voor de VPRO radio, op vrijdag avond. De anekdote gaat, dat Jan Mulder en Remco Campert, toen vaak samen als duo-dichters met hun theaterprogramma optredend in de het land, bij-het-terug-naar-huis-rijden, altijd samen in de auto op vrijdagavond of 's nachts, beter gezegd, luisterden naar Hans. Soms duurde hun optreden kort en waren ze al eerder onderweg, terug naar huis, voor het begin van het radioprogramma. Dan maakten Jan en Remco een extra omweg met de auto, om op die manier maar niets van het programma van Hans te hoeven missen.
Hans vertelde, dat hij, vaak in die uitzendingen, allerlei plaatjes door elkaar heen draaide en dat, dat niemand echt opviel!