Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit augustus 7, 2007 weergeven

Muziekmaandag Sneek-Week

"brothers in arms"
Ik ken der niet meer teugen. Su laet naer bed.'k lach fannacht half twee in myn nest en was fandaach su brak as taai ezelsvlees.
Toch ha'k niet feul drank op. Ok hef'k my rustich en netsjes gedragen.
Myn werk ging fandaach oppe automatise piloat. Doet Gerda V ok welles den'k
't kearske war efen op!
'k bin mar'n trein earder terug naar Sneek gaen! Onderweg natuurlik weer een spurt-storing! Onderstaend noch 'n paar beelden fan myn esdee-kaert. Wat Sybe fandaach skrieft staan'k helemaal achter. Mooi seit! Hij fangt eksakt de emoasje fan die vijftigtigers-generaasje fan gusternacht - laet in de regen - op de Markstraat. Krasse knarren op 'e daansfloer.....Wat'n ernerzjie, mooi man! De duvel is oud, bliksem!!
Wij hewwe oans daar noch efen prima femaakt. Fanafent loof ik't wel!
Mor'nafent naar Hans D! Hek zin in!Beton Holocaust-monument vertoont scheuren

een serieus anp bericht
vandaag:
7 augustus 2007

Beton Holocaust-monument vertoont scheuren

(ANP) - Twee jaar na de opening is het Holocaust-monument in Berlijn, een ontwerp van de Amerikaanse architect Peter Eisenman, toe aan grondig onderhoud. Bijna vierhonderd van de 2700 vierkante betonnen blokken waar het monument uit bestaat, vertonen scheuren. Dat meldt vandaag de stichting die het monument beheert.

Volgens directeur Uwe Neumärker van het 'Denkmal für die ermordeten Juden Europas' is het vooral een esthetisch probleem. "De blokken vallen niet uit elkaar", aldus Neumärker. De stichting hoopt de scheuren voor de winter opgevuld te hebben.

Het monument, dat bijna 28 miljoen euro kostte, werd in 2005 geopend na vele jaren van debat over wat een gepaste manier zou zijn om de zes miljoen omgekomen joden te herdenken. De herdenkingsplek (Google Maps) vlakbij de Brandenburger Tor trok in het eerste jaar 3,5 miljoen bezoekers.

(c) ANP
-------
Twee van die 3,5 miljoen bezoekers …