woensdag 25 juli 2007

Trainspotting Sneek-Noord

Het ligt niet in mijn bedoeling om het arriva-openbaarvervoer per spoor tussen Liwadden en Sneek, constant op dit blog te bekritiseren. Dat natuurlijk is flauw!
Maar vanavond was het weer even mooi raak.
Dik rond de klok van vijven staan er al veel mensen gereed op het perron om in die geile rood-witte Spurt richting Mantgum, Sneek-Noord, Sneek, Workum, Hindeloopen, Molkwerum en Stavoren te stappen. Je kunt vandaag - in tegenstelling tot normaal- niet direct een plaatsje in de trein opzoeken. De deuren zijn afgesloten. De elektronica van de schuifdeuren wordt door een monteur gerepareerd. Wachten dus!
Plotseling horen we na een tijdje, een zwoele damesstem door de perron-geluidspeakers. "De trein aangekomen om 17:21 uur heeft vandaag niet gereden" ......van verdere informatie blijf iedereen verstoken! Het warm zonlicht wordt tegengehouden door het schuine dak langs het perron. In de schaduw op het perron wordt het fris. De meeste forensen zijn luchtig gekleed en willen nu niet verkleumen. Na een stijf kwartier geven de conducteur en de machinist in een soort vage arriva-lichaamstaal aan de inmiddels in grote getale aanwezige passagiers/reizigers/forensen te kennen, dat de trein gereed is om te vertrekken. Helemaal gerust zijn ze er niet op, die arriva-boys! Iedereen stapt daarom supersnel in de trein. Door de vakanties en door extra inzet van rijtuigen is er ruimte plenty in de coupe voor de reizigers. De stemming is nu alweer o.k. Zij hebben er weer duidelijk zin in. De trein rijdt tenminste en we gaan weer naar huis!
Voor elk bereikt station vanaf Liwadden klinkt er luid applaus als bonus in de spurt-coupe voor Arriva!! Het gejuich en applaus begint bij station Mantgum. Bij het naderen van station Sneek-Noord heb ik mijn camera op "film" gezet. Kijk en (Glim)Lach!!