zaterdag 14 juli 2007

North-Sea-Jazz.

Vanmorgen liep ik op de Oosterdijk in Sneek, de oud-rocker Klaas de Haan tegen het lijf. Hij was luchtig gekleed in een groen polo-shirtje met korte mouw. Aan de voor hem linker kant stond op zijn borst met witte letters het logootje van het North Sea Jazz festival 2007. Klaas was gister (vrijdag)avond, samen met zijn vrouw Anneke - op uitnodiging van het merk JVC - naar Ahoy in Rotterdam geweest. Beiden hadden daar een VIPplaats in Rotjeknor, op het NorthSeaJazzfestival. Vandaar dat hippe shirtje.....De optredens en de sfeer waren gisteravond geweldig! Thema: muziek uit Spike Lee films. Die Katie Maluha stelde geen mallemoer voor. Veel te soft. Maar veel relatief jonge onbekende muzikanten speulden 't dak eraf, aldus Klaas, die vandaag duidelijk moest bijkomen van dit energieslurpend evenement. "Veel gretige musici van onder de dertig, jonge honden die nog iets te bewijzen hebben."
"Een veelzeggende generatie is opgestaan."aldus Jacob Haagsma in de NRC. Verder zullen daar deze week o.a. nog optreden Ornette Coleman (foto boven). Een citaat van deze
Ornette Coleman staat de muur geschreven in blauwe glazen neon-letters in stadschouwburg de Harmonie in Liwadden.
Uniek feit is, dat Sylvester Stewart (You-Tube clip onder en soul&funk legende Sly van de Family Stone en voorganger van James Brown en Prince)staat geprogrammeerd op zondag. Ik moet nog zien, dat hij komt!