maandag 9 juli 2007

Hollandse Nieuwe

Zoals je ziet ben ik de trotse houder van een jaartrajectabonnement van de NS tussen Sneek en Leeuwarden. Vandaag op mijn eerste werkdag na drie weken ontspannen vakantie, weer met de trein naar Leeuwarden. Kijken of er nog wat te landinrichten valt! Arriva heeft de Tonnie van Leeuwen, genoemd naar de befaamde Groninger Doelman, speciaal op dit friese traject ingezet. De Foppe de Haan bleef kennelijk vandaag in de remise in Leeuwarden.
Hoewel zo'n eerste werkdag het best wel even wennen is, heb ik op maandagochtend waarempel wel zin een ritje met zo'n hele nieuwe Arriva trein. Tijdens mijn vakantie in de omgeving van Berlijn/Potsdam/Wannsee, waar al een tijdje dergelijke nieuwe treinen rijden, was dat mij erg goed bevallen. Sauber, Gruendlich und Schnell! Niet een misse-slag!
Bad News [...] Ik sta rond de klok van achten op het station Sneek-Noord en zie een trein ter grootte van twee rijtuigen aankomen. Even denk ik: "Arriva gaat een tuinhuisje plaatsen in de vorm van een minitreintje, op het station Sneek Noord" Een reclame-stunt! Fout.. op maandagochtend geen romantische of humoristische vergezichten over ideaal openbaarvervoer van reizigers uit Sneek en Mantgum eo naar Leeuwarden, nee een ordinaire, ondermaatse te kleine-klompetrein. Hoewel verreweg de meeste reizigers 's ochtends weining spraakzaam zijn zie ik met name aan de MTV-generatie-gezichten, dat ze denken: "Arriva f*ck off, get Lost"
Ik denk:" Niet Doede Bleeker, maar Arriva heeft de eerste haringen in de-locale-openbaar-vervoer-ton." Het Algemeen Dagblad moet voor de jaarlijkse haringtest niet Bij Doede zijn, maar bij Arriva!!
"Penny-wise en poundfoolish" denk ik over hun verkrampte bedrijfsvoering, maar ik ga niet zitten zeuren of schelden. Een grof schandaal is het wel. Teveel mensen in een te kleine trein!
Ik ga ervanuit, dat dit een eenmalige maandag-ochtend-misrekening van Arriva is, want anders daag ik mijn stadgenoot, directeur van Arriva, Anne Hettinga van harte uit om het allemaal nog maar eens toe te lichten en uit te leggen aan het gewone reizigers klompevolk!
Our Euro's Keep them Rolling, You Know Arriva, om 't marres in't plat Sneekes te seggen!

Lekker-Sneek

Schuilen bij Anne.
 
Posted by Picasa