vrijdag 6 juli 2007

Freed

Vanmiddag - na drie weken rust - weer even een stukje hardgelopen. Min weer! Onder de beats van Jan Akkerman met het nummer Angel Watch zit ik inmiddels fris gedouchst en geschoren mijn logje op te schrijven. Ik heb vanmorgen, alle door onze buurvrouw, die inmiddels, samen met haar man, naar Keulen -Duitsland is verhuisd, opgespaarde en gerangschikte kranten doorgenomen.

Mooi... de EK voor het team van Foppe.
Ik moest (hard)op lachen om de collumn in de NRC van Wilfried de Jong over het tv commentaar van Cruijff [...] met alleen het stemgeluid van Johan Cruijff uit het speakertje van de TV luister ik thuis op de bank naar een stem uit het verleden. Ik was na dit frisse, naieve jongenstoernooi uitgekauwd op de oude Cruijff. Ik zag mijn overleden oom voor me die, als hij teveel ophad tijdens een verjaardag, met twee sinasappels uit onze fruitschaal voor zijn borst ging dansen. Iedere verjaardag weer!

De tweede lange neus is voor John de Mol. Hij wordt in de NRC over de door anderen bepaalde volgorde van de voetbaluitzending, aangepakt door Frits Abrahmams, [...]een zakenman die in de steek is gelaten door zijn belangrijkste talent: intuitie.
Joost Zwagerman schrijft over De Mol's programma de Gouden Kooi.
Iemand die hoog in de Quote 500 staat en in het groot roem en rijkdom vergaart [...] met het andermans zelfvernedering over de wereld verspreiden.

Dominee Hans Visser verbonden aan de binnenkort te slopen Pauluskerk in Rotterdam. (Overwin het Kwade door het Goede) kreeg van het schildercollectief "Lastplak" een schildering op de muur, als geschenk en eerbetoon.
Hij kwam jarenlang op voor daklozen, verslaafden en illegalen.
(foto:Dirk-Jan Visser)