Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit juni 17, 2007 weergeven

BZN

Gisteravond in het late Journaal. "BZN bestaat niet meer". Nu is BZN niet zo mijn ding, ook nooit geweest. Ik wordt niet echt door hun muziek geraakt en heb ik ook geen CD's in mij platenkast, noch een casettebandje of een minidisc opgenomen/afgedraaid. Ik ken BZN alleen van het langskomen op Radio en TV. Van de rust bij een voetbalwedstrijd, het cafe of andere uitingen van vermaak en welzijn in de openbare ruimte. Toch was ik ontroerd door het slot van hun afscheidstour/concert gisteravond in Ahoy. Hun publiek heeft in al die jaren echt in hun geloofd en nog steeds. Ze zijn BZN hondstrouw gebleven! BZN deugd absoluut, integer als mensen en als muzikanten. Dat is mooi! Toen het concert was afgelopen zag en voelde je dat er nog ontzettend veel emotie tussen de Band en het publiek zat. De vraag is dan praktisch: hoe stop je zo'n avond dan konkreet het optreden? 't mut ok gin afbreken wudde. Je mutte toch 'n keer naar hus. Je kenne niet in Ahoy bliëve. Het leek…
Vanmorgen samen met R, naar Het Vermoeden van de IKON TV gezien. Ditmaal was de liberale rabbijn Tzvi Marx aan het woord. Zijn heilige tekst komt uit Prediker.
Bin ik ok een fen fan!

Ik blijf het ook een geweldige, ontroerende en inspirerende tekst vinden:
9 Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven. Het bestaan is leeg en vluchtig en je zwoegt en zwoegt onder de zon, dus geniet op elke dag. Het is het loon dat God je heeft gegeven. 10 Doe wat je hand te doen vindt. Doe het met volle inzet, want er zijn geen daden en gedachten, geen kennis en geen wijsheid in het dodenrijk waar je heen gaat.
Uit: Prediker 9, 9 - 10

Intenties

Ik kom nog even terug op mijn logje van gisteren over de paginagrote advertentie in de Sneinspetiele over de Sneeker Activityloop a.s. zaterdag hier in Sneek. Het Friesch Dagblad heeft deze advertentie gratis aangeboden
In die advertentie in het FD staat een klein logo van een bescheiden Jouster drukkerij: Flyer Print. Drukkers die meer doen.
Bij wijze van sponsoring heeft deze drukkerij spontaan gratis en in grote aantallen de posters, de flyers van dit evenement gedrukt, omdat ze achter de doelstelling en de integriteit van de organistie van de Activityloop staan en in hun geloven!!
Ze profiteren nu ook van het feit, dat hun logo voor hun naamsbekendheid paginagroot in de bijlage van de zaterdagkrant (grote oplage) van het Friesch Dagblad staat. Dat stond allemaal op voorhand nog niet vast!
Het is mijn ervaring. Ik blijf het zeggen en geloven: "Wie goed doet, goed ontmoet"
Goeie integere intenties, betalen zich altijd uit! That's also Life!