zondag 10 juni 2007

Luwadden Marathon

foto:Fenn@Kooistra


Uitslag
MARATHON VAN LEEUWARDEN
zo 10 jun 2007
[1] 787 Anske Smit 50 Sneek 2:16:47

Vandaag was Luwadden "echt-wel" het episch centrum van sportend Fryslan. Een paar duizend hardlopers werden in de krochten, de buitenwijken en de industrieterreinen van Capitol-Luwadden losgelaten over diverse loop afstanden. Natuurlijk gaat alle aandacht uit naar de 42.
Zij stonden aan de lat voor twee maal het parcours van de 21!
Voor de loop-slaven uit het loop-leger van de 21 was't een prachtige route (!) Veel en aardige positieve mensen langs het parcours!
Maar voor mij persoonlijk was het voor het mooie lopen net ietsje te warm. Op de tweede helft van de track, speelde de felle stekende zon mij voortdurend parten. Vooral gedurende het lange stuk van het parcours langs het Vliet. Na afloop vertoonde mijn lichaam lichtelijke tekenen van vochtgebrek, ondanks, dat ik onderweg veel heb gedronken en ondanks het goede advies van sneker runner/blogger Hero Polet! Maar wat kent skele. 't was een mooie sportieve en positeve dag. Ik ben nou-wel uut de lieken! Mor'n op't werk in Luwadden, mar bijkomme, hahaha!! Deze week nog werken. Ik heb nog allerlei afspraken o.a. de produktie van een nieuwsbrief over een raamplan van een landinrichtingsproject. Daarna heb ik drie weken vakantie.
We beginnen volgende week met cultuur op Oerol!

Op de historische grond van het Oldehove kerkhof was de gehele dag een giga gezondheidsmanifestatie, waar de sponsoren en standhouders voornamelijk afkomstig uit de gezondheidszorg zowat over elkaar heen duikelden.

Het was druk bij de stand van Sportschool F&F The Innerway uit Sneek. De latere nummer 2 van de 42 fan Capitol-Luwadden en vijfvoudig winnaar van de Berenloop, Saher Yousef wilde wel voor mijn camera poseren!

Ook de nummer 2 van de 10 km van Capitol-Luwadden, AV Horror Runner Jan Albert Venema uit Bolsward kwam nog even bij zijn muziek-maat langs:
Posted by Picasa
dit logje vind je ook op:Alles van Sneek.nl