Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit juni 2, 2007 weergeven

Bakdek 1934

Op 't gefaar van heiligskennis of blasfemy beticht te wudden moest ik guster tijdens onse vaartocht dwars door Sneek en op 'e meer, even poseren op de foto met het originele blauwe petsje van Dicky van der Werf zaliger. Dit karakteristieke petsje het Dicky in syn vlijtige leven, vaak aan boord van skepen, op syn skedel had. Ik kan jum gerust stelle....ik hef 't petsje alleen even foor de foto ophad! Ik bin so'n petsje niet weerdig!Onderstaand nog een paar beelden van de prachtige historische bakdekkruizer, waarmee ik gisteren opgestapt ben voor de eerder genoemde bijzondere vaartocht. Ook heb ik me laten vertellen, dat er in 1934 zes gemaakt zijn. De Sjah van Perzie had er ook een van in zijn bezit. De rest vaart -voorzover ik weet - nog op de nederlandse wateren.

Kyokushin Jeugddag Sneek 2007

Vanmorgen even gekeken bij de sportmarkt ter gelegenheid van de opening van het nieuwe sportpark de Schuttersheuvel. Mooi, dat al die sportverenigingen nu eindelijk een plekje onder de zon in Sneek hebben. Ik denk hierbij speciaal aan de kaatsers, de schaatsers (skeelerbaan) de korfballers en de wielrenners (prachtige wielerbaan) niet te vergeten. Mutte we met syn allen in Sneek nog even iets voor Black Boys fesinne en regele!We kenne Black Boys, ondanks domme fouten in't verleden, door wie dan ok maakt, niet stikke late, lykt mij!

Daarna nog enige foto's gemaakt van de Jeugddag van Sportclub F&F.
Dat die volwassen full-contact Kyokushin jongens en meisjes, naast het beoefenen van zo'n intensieve en snoeiharde gevechtssport op top-nivo, het volgen van een opleiding en/of het hebben van een verantwoordelijke baan, nog zoveel aan de sneker (jeugd)samenleving terug geven , ontroerd mij. Ik word daar nederig van!


Nog meer foto's van de Jeugddag bekijken?......Op het plaat…