dinsdag 29 mei 2007

Een Rolex op Sjabbat

Vandaag geeft de Daila Lama (inderdaad,... hij draagt een Rolex!! - en wat dan nog....Prachtig man!) een treffende tekst op zijn kalender. Deze dagkalender kreeg ik op mijn 56e verjaardag, treffend. Bedankt nog J en A, wie genieten er dagelijks van! Op 29 mei vandaag dus, schrijft hij: "Als alles er wanhopig uitziet, hoeven we niet te doen als alles mooi is. We moeten de werkelijkheid accepteren. Die houding heeft mij geholpen dichter bij de werkelijkheid te komen." Ik deel deze tekst graag met jullie!!

Vandaag ook, sterker nog vanmorgen vroeg, gonsde tussen Sneek en Luwadden, het gerucht onder het treinvolk, dat de Sneeker Herberg bij de Waterpoort, inmiddels al in de steigers staat. Zo zie je, dat de werkelijkheid zich - ook bij het treinvolk - zeer snel aan dient.

Vandaag een groot stuk in de NRC over Niko Koffeman. Van oorsprong afkomstig van Urk en overtuigd zevendagsadvertist. Eerst bij de SP. Nu staat hij op het punt om lid te worden van de Eerste Kamer, namens de Partij voor de Dieren. Ik hoop, dat Koffeman in de eerste kamer de werkelijkheid zal vinden! Dan hewwe wij d'r ok wat an! Het kan verkeren, daar in die eerste kamer. Trouwens de Herberg van Jikke Ozinga had ook vele kamers. Jikke was in de zestiger jaren o.a. de hospita van de heer Jan Korlvinke, je raadt het al,......ook een overtuigde zevendagsadvertist, voor wie in de winter, vrijdags voor zonsondergang de Sjabbat al begon. Meneer Korlvinke woonde permanent in een kamer bij Jikke. Hij verdiende zijn brood destijds bij Lankorst Touwfarieken n.v. op de postkamer.
Ik was daar jongste bediende en moest 's avonds de bedrijfspost op de Sjabbat voor hem naar het Postkantoor aan de Westersingel brengen! Voor een jongste bediende -in de zestiger jaren -is dat bij LTS een kwestie van flexibel opstellen: In de houding voor de baas om vooruit te komen, nou, want ook op vrijdagavond na zonsondergang, moesten de rekeningen via de PTT wel de deur uit. Sjabbat of geen Sjabbat! Daar helpt geen Sjebbes aan!