dinsdag 8 mei 2007

Spooky's day off

t/m vrijdag zit ik in Doetichem, Cursus Creatief denken. Zaterdag a.s. Reunie Aald Hylpers!

Sarah Bettens will guide you................

Patrick Kluivert naar Cambuur.

Soms spelen zich buitenissige en onverwachte zaken af in het leven van menige werknemer , die in de middagpauze aan het bijkomen is van de mooie, maar soms ook weerzinwekkende arbeid, die hij verricht om de nederlandse economie uit het spreekwoordelijke slob te halen. Heden rond het middag-uur, viel het oog van mijn collega HvdM, op een zeer grote zwarte bolide in de prijsklasse van de z.g. buitencategorie. Dit rijtuig werd waargenopmen in de binnenstad van Luwadden. Eentje dat onmiddellijk opvalt! Geen geen exemplaar " primes interparis! " Nee, een superbolide met een kapitale B. Zo-eentje waarvan niet vaak exemplaren worden gesignaleerd in de Friese hoofdstad. Zelfs onze CdK Nijpels, meestal gereduceerd rijdend in een Ford Scorpio, komt niet aan dromen toe bij het zien van zo'n bijzonder exempaar. De bestuurder en vermoedelijke eigenaar, de heer bekende heer Patrick Kluivert, profvoetabller van professie, een heer van stand en over bij PSV, parkeerde zijn bewuste bolide op een bijzonder correcte wijze, op de daartoe bestemde plaats direct nabij de het kantoor van de ABN/AMRO bank in de Leeuwarder binnenstad. Hij haalde netjes zijn parkeergeld uit en deed het vervolgens weer in een automaat. Vervolgens resideerde hij met lieden onbekende herkomst, in het welbekende Luwarder etablissement De Prins, aan de Willemskade.
Omstanders herkenden hem natuurlijk direct en riepen he Patrick! Patrick groette vriendelijk terug! Weer een ander wist al met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te melden: "Patrick Kluivert bouwt zijn voetbalcarriere in Leeuwarden af ". Hij tekent nu in de Prins, een contract bij Cambuur! "Hij wordt bij Cambuur coach-trainer/speler!!

Ik vertelde dit unieke waargebeurde verhaal - onder de maaltijd, vanavond - aan R, die glimlachend en karakteristiek-kalm-en-koeltjes opmerkt: Die parkeerplek in de centrum, is dat niet dichtbij de Rechtbank?

Dr No wordt Mr Yes

De Minister waarvoor ik werk heeft ook een weblog: Gerda Verburg.

De man, die mij als een van de eersten, in mijn jonge leven bewust heeft gemaakt van de tegenstelling tussen mensen onderling is Dr. Ian Paisley. Via NTS-acht-uur-journaal-beelden in de vroege zestiger jaren raakte ik bekend met zijn manier van optreden. Als kind vond ik het toen een rare kerel ! Onverdraagzaam, alhoewel ik onbekend was met de gewelddadige Katholieke minderheid daar. Vandaag wordt hij op 81 jarige leeftijd toch de eerste minister in Noord Ierland. Volgens de NRC van vandaag grapt iemand uit een locale protestantse bar: "Als zelfs Paisley tot de conclusie is gekomen dat het veilig is om in deze coalitie (met Sinn Fein, a.s.) te stappen, moet het wel goed zijn"
Ik vraag mij in gemoede af: Wat heeft de Allemachtige nog met Paisley voor??

SP Leider Jan Marijnissen kan niet tegen kritiek en al evenmin als het door anderen op zijn weblog wordt geplaatst. Kritische bijdrage(n) aan zijn weblog wordt onverwijld door de SP verwijderd! Off-Topic zegt de SP dan!. Voor mij is het onversneden angsthazerij!