Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit februari 25, 2007 weergeven

Van 98 naar Vista.

Vandaag zondag, de dag des Heeren. Rustig aan! Afgelopen week is hectisch verlopen. Ik heb maandag met pijn in mijn hart afscheid moeten nemen van mijn terminale computer: Cobra Systems, voor de kenners Pentium 2, 333. Op 17 november 1998 gekocht via een personeelsregeling van het Antonius Ziekenhuis te Sneek. Leverancier: het toen net opgerichte jonge sneker computerbedrijf Snakeware automatisering. Snakeware haalde haar eerste vette order binnen. Zo wat alle personeelsleden van het ziekenhuis bestelden collectief een computer. Ik zie jullie denken, wat een lijk! Daarom heb ik vrijdag j.l. eindelijk een nieuwe kast gekocht met alles erop en eraan. Ik ben hiermee echt van de prehistorie, in de nieuwe wereld van Windows-Vista terrecht gekomen. Dat moet wel even wennen, moet ik zeggen! Van het vertrouwde 98 naar Vista is, binnen een dag, een stap van de vloer op de zolder. Je komt van de pictogrammen in de wizzards terrecht. Het ziet er allemaal wat gelikter uit. In grote lijnen kom ik …

Tolhuuster Elwensteadentocht 1929 - Marten van der Kooij

Vanavond een NOS uitzending vanuit het Schaatsmuseum van Gauke Bootsma uit Hindeloopen, over de Elfstedentocht. Mijn logje van mei 2006 doe ik met genoegen en trots in de reprise, als eerbetoon aan de enige Hylper, die ooit in 1928 een elfstedentocht won:

Marten van der Kooij


Saaen Friesen.
Elven jannawoaris 1868 ride saaen Friesen binnen een dei troch de friese elwen steaden. Dit jelt as de eeaste officieuze Elwensteadentocht.
Yn 1929, op 28 februwaris dotsolde jier word er jitte een twadden officieuzen Elwensteadentocht ferieden.
Letter ynt jier binne er tot no to, jitte gin elwensteadentochten west.

Trè Kasteleins.
Disse tocht wooat organiseare troch tre kasteleins uut Leeuwet en wot ek wol de Tolhuister Elfstedentocht neame (nei it cafe Het Tolhuus).
Disse tocht, mei de solde utstroaling as de easte yn it jier 1929, woat wònt troch myn omme Marten van der Kooij, un broer fan myn mem, IJmkje van der Kooij, yn un tyd fan 10:33. oeren
Twadde, op…