vrijdag 19 januari 2007

Na de storm

Vanmorgen, samen met R. een gesprek gehad met L. over een erf-grens-kwestie. Er was sprake van verschil in beeldvorming en werkelijkheid tussen hem, de buurman-met-het-blauwe-bloed en de instantie(s). Ik ben erachter gekomen, dat er naast een virtuele (die wereld die ik al ken via het world-wide-web!)een juridische werkelijkheid is en eentje, die je, met je eigen ogen kunt zien. De analoge werkelijkheid, zal ik maar zeggen! Als de overheid alleen genoegen neemt met de juridische werkelijkheid, dan sta je als burger met je eigen beeldvorming mooi met de mond vol tanden! Dan wordt het: "jammer maar helaas" Letterlijk en figuurlijk zijn de piket-paaltjes gezet en wordt het inschakeling -door de burger - van de rechtsbijstandverzekering o.i.d. om de rechtsprocedure met een advocaat te vervolgen! Misschien zijn er nog wel meer mogelijkheden?.........

Een kijkje vanmiddag in het veld - na de storm van gisteren - levert natte landerijen op! Het water in de boezem en in de polders daalt vrij snel en zit tegen het middaguur alweer op het normale peil, denk ik. Als er nog veel water op het land ligt kun je nu goed zien, dat de greppels verstopt zitten. Deze plas-dras situatie is zeer aaantrekkelijk voor onze gevleugelde vrienden, zoals de wilde eenden, de ganzen en de smienten! Boeren haasten zich om de kopakkerbuisjes door te steken, zoadat het overtollige water uit de greppels zo snel mogelijk wordt afgevoerd.


Omgeving Follega.
Wilde Ganzen, omgeving Oldeboorn


Aan het einde van de middag nog en stukje hardgelopen.Verkorte route Veel zwarte kraaien, kauwtjes en roeken afkomstig uit de omgeving (De Lege Gea'n, Sneekermeer enz) rond Sneek, verzamelen zich bij schemering in de hoge bomen rond het IJsbaanterrein langs de Zwette. Dit is een echte "roestplaats" (jagerslatijn/jargon). Hier verzamelen 's avonds zomaar meer als duizend vogels, om daarna massaal naar hun slaapplaats Epema State in Ysbrechtum te vliegen. Althans de roeken! Die nestelen daar !