zaterdag 6 januari 2007

I Am (sterdam)

Vrijdag samen met R. een wandeling van ca 15 km gemaakt naar en door het centrum van Amsterdam. Auto geparkeerd langs de A10, afslag S 106. We zijn onze wandeling begonnen op het bedrijventerrein waar ook het bedrijf "Eyeworks" van TV producent Reinout Oerlemans is gevestigd. Bij het sluisje tussen het Nieuwe Meer/de Schinkel, via het IJsbaanpad naar ons eerste doel: het Olympisch Stadion. Met afstand, het mooiste stadion van Nederland! Hier hebben we speciaal naar de Marathontoren van dit schitterend gerestaureerde Stadion gekeken. Op de athlietiekbaan werd volop door aanstormend looptalent getraind. Mooi gezicht al dit voorbijflitsende hardlopers.

Marathontoren Olympisch StadionIJsbaanpad richting Sporthallen Zuid/Olympisch Stadion

Vervolgens door het Vondelpark (ook in reconstructie), van Baerlestraat/PC Hooftstraat, Museumplein, Leidseplein, Spiegelstraat richting de oververhitte "koop-consumentie-binnenstad"
Ondertussen natuurlijk aangestoken bij Cobra museumplein voor koffie ('s-morgens) en Cafe Luxembourg (in de namiddag)op het Spui voor iets "sterkers" !

Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan, dan...... Mooie tekst uit het favorite nederlandstalige liedjes-reportoire van mijn vader zaliger (1908-1975).
Vanavond branden de lichtjes bij de kleine (tijdelijke) kunstijsbaan, die tot nog tot begin maart aan de noordzijde van het Leidseplein ligt. In het voorjaar worden daar de terrassen van de horeca weer ingericht, zodat over niet al te lange tijd, de eerste voorjaars zonnestralen - onder het genot van een kopje koffie, 'n wit wijntje/roseetje of nog iets sterkers - door vroege zonnestralen-aanbidders weggetikt kunnen worden. Wij besluiten dan weer samen te wandelen in Amsterdam! ...ha!
Om ongeveer 20:00 uur een ultime-traditionele-favorite-snack genuttigd bij de FEBO op het stadionplein