Doorgaan naar hoofdcontent

Weissensee

Het ijs op de Weissensee in Oostenrijk is eind november al zo sterk, dat de bij velen bekende ijsmeester Norbert Janke ons graag hiervan, via zijn website, getuige van laat zijn. Op de foto demonstreert hij de draagkracht van europa's grootste natuurijsbaan. Inmiddels circuleren bij ons op het kantoor al de eerste boodschappenlijstjes via de elektronische snelweg. Gezamenlijke schaatstripjes naar de Weissensee (volgens vele Nederlanders het Mekka van het schaatsen op natuurijs) in januari/februari 2008 worden al via meelboks geplanned.
Op de website van de populaire ijsmeester Norbert Jank lees ik een bericht over een hoge onderscheiding die hij onlangs heeft gekregen. Jank is bij uitstek, de heraut van de karintische omgevingsfactor: het schaats-toerisme vanuit Nederland.
Ik citeer verder zijn website: Hohe Ehren wurden kürzlich Eismeister Norbert Jank für seinen jahrzehntelangen, unermüdlichen und kreativen Einsatz um den Weissensee zuteil.
Der Natureisexperte wurde im Rahmen einer Feierstunde im Spiegelsaal mit dem Ehrenzeichen des Landes Kärnten ausgezeichnet.

Dit gebeurde door niemand minder als de karintische Landeshauptmann Jörg Haider.


Foto's en bron: http://www.natureislauf.at

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond