Doorgaan naar hoofdcontent

Spiegeltje, Spiegeltje...Sneek 2007

Aan het einde van het jaar denk je soms terug aan het afgelopen jaar. Een overdenking van het lichtere soort. Vaak bereidde ik me begin december voor op de halve van Egmond ( die jaar niet) en vulde ik o.a. mijn top 10 lijstje in voor de Top 2000 van Radio Twee. Nu blijkt, dat de ranking niet bewust georganiseerd mag worden beïnvloed door acties van luisteraars. o.k. dan haak ik af. Alsof die pluggende platenmaatschappijen dat zeker niet doen? Ik baal ervan: Die eeuwige bar originele en afgezaagde Queen weer op plaats één! Spontane acties van het publiek om Ede Staal (zie ook dagboek Henk van der Veer) in de jaarlijst te krijgen worden door omroepbonzen vakkundig getorpedeerd! Ze passen zomaar hun eigen spelregels toe.
Terwijl ik vanmorgen op mijn PC aan het bladeren was in mijn digitale fotoalbum over 2007 kwam de volgende gedachte/vraag bij mij boven: Waardoor is Sneek in 2007 nog mooier geworden??
(Behoudens de inwoners en de webloggers van Sneek, natuurlijk "dèr is géén beter en mooier stadsfolk"!)

Hier is mijn Sneek-make-over-2007 top 4, met de klok mee:
1. renovatie woonhuis in de Boeierstraat;
2. bruggetje Slotgracht Zwetteboerderij;
3. vernieuwing bestrating in het Centrum en
4. beheer van de gemeentelijke vijvers in de Stad.


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel