Doorgaan naar hoofdcontent

Scapino Rotterdam


Vanavond ga ik samen met R naar de dansvoorstelling 'It's a beautifull world' van het Rotterdamse Scapino ballet in de Harmonie in Leeuwarden. In augustus berichtte ik hier al over en vanavond is het zover.
NRC schreef het volgende over deze voorstelling:
‘It’s a beautiful world’ was vorig seizoen een van de best bezochte voorstellingen van Scapino Ballet Rotterdam sinds jaren. Het is dan ook een waar dansfeest, met een tiental wervelend achter elkaar gemonteerde dansstukken in verschillende decors. Opzwepend sentiment, passie en humor kenmerken dit programma over schoonheid en drama, gemaakt door vijf choreografen en alle twintig dansers van Scapino. Het gezelschap toont een wereld van contrasten, ongerijmdheden en humoristische taferelen. Een wereld waarin het sentiment van Johnny Cash, de grootsheid van Bach, de humor van Liza Minnelli en het opzwepende van Raz Mesinai samenkomen. Zo gevarieerd als de choreografieën zijn, zo verrassend is hun onderlinge samenhang. Met een mix van eigentijdse dansstijlen en elementen uit de folklore en show kan deze pure dansavond het beste worden omschreven als de ‘wereld van de dans’. “Een coole mix van dans.”
Misschien morgen een home-cooked-dancebyte-on-SDCard van het huis (weblog)!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond