Doorgaan naar hoofdcontent

Ondertekening ruilverkavelingsakte Doniawerstal


De 233 pagina's tellende ruilverkavelingsakte van het klassieke landinrichtingsproject Doniawerstal is gisteren officieel ondertekend om 11:20 uur in de Oorsprong te Sint Nicolaasga en daarna vervolgens opgenomen/geregistreerd in de Openbare Registers van het Kadaster. Onderstaand filmpje is een primeur in Nederland. Een klassiek landinrichtingsblok, zoals dat in het jargon heet, zo maar op You Tube 's werelds grootste videoplatform!
Een citaat aan het einde van het filmpje van één van de ondertekenaars "Ja... we volstaan nu met het voorlezen van de kop en de staart van de akte. Het midden sloegen we over! Ik moest net denken.... ik heb ambtshalve verschillende keren meegemaakt, dat mensen juist het midden wilden en de beide uiteinden!!!"
"Maar toedeling is ook een mooi woord. Het woordje deling zit erin, soms moet je wel eens wat........!"

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond