Doorgaan naar hoofdcontent

Komelkersspultsje

Vanwege het slechte weer kom ik vandaag de deur niet uit. Wel een straf voor een buitenmens zoals ik. Enfin... dan maar even reageren op één van de opvallend veel sneeker logjes, die vandaag via het websurfen langs komen. Bang voor de tandarts, zoals Henk en Sybe, ben ik niet zozeer, maar ik sta niet ook niet vooraan in de rij om de jaarlijkse afspraak te maken.
De Opregte Sneeker meldt, dat zijn jarenlange oriëntatiepunt, het komelkersspultje aan de Blankendalwei te Scharnegoutum, tegenover de afslag naar Sybrandaburen/Spears recent is gesloopt en met de grond gelijk is gemaakt. Inderdaad, dat was mij eerder ook al opgevallen. Gisteren reed ik in mijn rode VW Golf TDI via de Blankendalwei,naar Liwadden, voor zaken! Dat, wat de Opregte Sneeker kennelijk niet was opgevallen - want anders had hij het zeker gememoreerd in zijn verhaal op zijn weblog - dat het bosje, landschapselement/wegbeplanting - even eerder, net voorbij het dorp Scharnegoutum - langs de Blankendalwei eveneens wordt gesloopt. Het achterliggende doel van deze sloop ontgaat mij ten ene male! Ik hoop dat de Scharnepiepers dit ook ontgaat en dat ze over deze kwestie, in ieder geval vragen naar het hoe en waarom durven te stellen aan zij die voor het rooien van de beplanting verantwoordelijk zijn .

Zie voor toelichting tekst in onderstaand google-map kaartje:


Grotere kaart weergeven

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel