Doorgaan naar hoofdcontent

InEuropa.nlNiet te missen, vanavond! Aflevering 4: 1915 van In Europa, de geweldige VPRO TV serie op basis van het boek van historicus Geert Mak. "de oorlog die voort de Kerst gedaan zou zijn, ontaardt al snel in een loopgravenoorlog"
Op de website In Europa.nl zijn de uitzendingen terug te vinden. Ook allerlei wetenswaardigheden en ander extra materiaal uit de serie. In de atlas navigeer je door honderd jaar Europese geschiedenis, met o.a. archiefbeelden.
Aanklikken, buiten is het vandaag guur herfstweer en verder ook niks te beleven!

Bron: VPRO Gids nr . 48 van 1 t/m 7 december 2997.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond