Doorgaan naar hoofdcontent

In Europa

Inmiddels is de VPRO tv-serie van Geert Mak in Europa al uit de periode van de eerste wereldoorlog. De Ieren zijn deze zwarte periode in Europa nog lang niet vergeten, getuige deze prachtige folkssong "The Greenfields of France" van de Furey Brothers, die je moeiteloos kunt toepassen op de situatie van vandaag. De oorlogen in Darfur, Irak, Afganistan of waar ook ter wereld.

Over één van de Furey Brothers ken ik een kleine anekdote, die ik ooit uit een zeer betrouwbare en dicht-bij-zijnde bron heb gehoord. Deze Mr. Furey X zal ik maar zeggen, komt uit een zeer succesvolle muzikale Ierse familie. Super vaardig en getalenteerd in performance en in de muziek, maar taalkundig........t'su wel beter kènne!
Hij was ooit met zijn band op tournee o.a. in België. Hij besloot´s avonds in de lobby van het hotel nog een ansichtkaart naar zijn familie in Ierland te sturen.
Op de achterkant wilde hij naast het adres nog een klein zinnetje voor het thuisfront toevoegen:`Greetings from Belgium´ Hij kreeg de woorden niet helemaal uit zijn zwarte BIC op papier en vroeg uiteindelijk vertwijfeld aan enkele omstanders aan de bar: "Has Belgium gotta U in it??"

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer