Doorgaan naar hoofdcontent

Easy Ryan & Eurostar

Op de spectaculair groeiende website Alles van Sneek staat een item over de laatste rapportage van het openbaar vervoer in Fryslân.
Uit de rapportage blijkt, dat zowel in het eerste als tweede kwartaal van 2007 ten opzichte van 2006 het aantal rituitvallen fors zijn toegenomen. De belangrijkste oorzaak hiervan is materieel defect. Dat geldt voor trein en bus. De vervoerders hebben maatregelen genomen, waardoor het aantal klachten en rituitval in de volgende kwartalen naar verwachting zal afnemen. Zeker weten laat staan aannemelijk maken doen ze dat niet. De provincie Fryslân monitoort het product openbaar vervoer. Zij neemt indien nodig maatregelen.
Welke verbeter maatregelen dat zijn, wordt de dagelijkse betalende trein of bus gebruiker niet echt duidelijk gemaakt. De provincie heeft al moeite genoeg om de toevloed van dagelijkse problemen en irritaties van hun reizigers scherp te krijgen. Gelukkig ken ik een aantal reizigers die nauwgezet en nauwkeurig de onregelmatigheden in een schrift bijhouden!
Vandaag lees ik in de NRC dat Europa een revolutie verwacht in het treinverkeer. Zij koppen: Ryan Rail en Easy Train komen eraan. De liberalisering van het spoor zal Europa op zijn kop zetten.
Ik ga ervan uit, dat de lokale Sneek-Leeuwarden trein vervoerder Arriva zo verstandig is en rekening houdt met de verbeter punten.
Anders zie ik de toekomst van Mister Arriva, en stadgenoot Anne Hettinga, somber in! Prijsvechters zoals Ryanair en Easyjet liggen op de loer om al die nieuwe Spurts liever vandaag nog dan morgen in hun huisstijl over te spuiten!
Nogmaals de ook de houding van het openbaarvervoer ten opzichte van de reizigers dient aanzienlijk te worden verbeterd. Vaak moet ik op het station in Leeuwarden, als een kennelijk onvervalste hooiligan, de achter vijandige ogende dranghekken, particuliere bewakers, mijn ovjaartrajectkaart tonen. Deze toch wel agressief overkomende controlemethode verdien ik niet, is bijzonder klant onvriendelijk en hoort niet op een spoorwegstation thuis. Een spoorwegstation dient ook over een zweem van romantiek te beschikken, geen strafkamp! Breng de conducteur gewoon terug op de trein!!
Net zoals Eurostar Trein door de tunnel onder de Noordzee van Calais naar Dover, check mijn clipje Carried Away en geniet van de gelijknamige muziek van Crosby, Stills &Nash!
video

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel