Doorgaan naar hoofdcontent

Waterpoort Cup 2007

Wethouder Tom Metz uit Sneek opende zaterdag de Internationale Waterpoort Cup 2007 en in het voorwoord van het stijlvolle programmaboekje schrijft hij: "[...]alle sport verenigingen zijn mij even lief, maar die van U wel in het bijzonder" en in het engels [...] is the specific reason that your sportclub has a special place in my mind.
Alle nieuws, uitslagen en achtergronden over de Waterpoort Cup 2007 van j.l. zaterdag laat ik met genoegen over aan onze eigen Omroep Markant, Alles van Sneek, Sneker Internetkrant, het Sneker Nieuwsblad en de Leeuwarder Courant e.d.
Om mijn verhaal vandaag kort te houden: Wat-is-kyokushin-karate-een-fantastische-sport!! of beter gezegd: Wat zijn dat allemaal bijzondere sportmensen. Individuele, eigenwijze in de goede zin des woords, buitenlandse topsporters, die naar het verre Sneek waren afgereisd om aan de Waterpoort Cup mee te doen en het bijzondere gevoel van de Sneker Waterpoort Cup mee te maken. De Waterpoort Cup is in de Europese Kyokushin wereld bijzonder snel een begrip aan het worden. Zo wordt de stad Sneek nog meer Europees op de kaart gezet. De Sneker Sporthal was zaterdag boordevol gevuld met jeugdige en volwassen deelnemers uit Groot-Brittannië, Wales, Litouwen, België, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Hongarije, Spanje en natuurlijk Nederland.. Stuk-voor-stuk sportlui begiftigd met een enorme dosis karate techniek, vechtlust en bovenal boordevol passie. Met name deelnemers uit het Spaanse team etaleerden hun passie en hun sentimenten wel op zeer extraverte wijze. Snoei hard vechtend op de mat en na afloop super sentimenteel! Mooi om te zien, hoe ook op de mat- bij de Kyokushin Karate Waterpoort Cup, de eigen cultuur van al die verscheidene Europese landen zo verschillend is. Koele Zweden, gepassioneerde Spanjaarden! Wat een rijkdom! Ik ben als vrijwilligerscoordinator ook trots op al die vrijwilligers, die de Waterpoort Cup motor super soepel lieten draaien. De organisatie stond als een huis!
Zaterdag was een uitgelezen dag! Buiten de Sneker Sporthal was het prachtig rustig zonnig herfstweer.
" Sneek is a beautifull Town, perfect weather today, Indian summer ! I'd like to live here" sprak een van de vrouwelijke begeleiders van het Zweeds team na afloop van het toernooi, tijdens de traditionele afsluitende sayanoraparty.
Natuurlijk kom ik morgen nog met de foto's. Het brandt me in!

p.s. mooi dat het StayOkay Hotel aan de oude Oppenhuizerweg op tijd voor de Waterpoort Cup (buitenlandse) deelnemers gereed was!!


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel