Doorgaan naar hoofdcontent

Potsdammer Platz

Potsdammer Platz


Leegloop aan de Potsdammer Platz kopte de NRC gisteren op de economie pagina. Die economiepagina heeft voor mij -op zijn zachtst gezegd - doorgaans niet mijn eerste interesse. Van het begrip Potsdammer Platz daarentegen gaat mijn hart wel direct sneller kloppen. Mijn persoonlijke interesse is dan direct gereset op de hoogste stand! In de Zomer 2007 heb ik foto's gemaakt van de gebouwen en het plein van dit Berlijnse Paradepaard van het Kapitalisme. De grote westerse hebzucht zorgvuldig geordend verbeeld.
Klik op foto!
Daimler en Sony willen hun peperdure kantoorgebouwen daar verkopen. Ook de DB (deutsche bahn) wil daar weer weg. Zij willen -voor nog meer status-naar hun nieuwe station gelegen aan de rivier de Spree.
Ik ben bijzonder benieuwd of de Potsdammer Platz de status van de herrijzenis van een door de geschiedenis verminkt plein met internationale allure, door het vertrek van deze multinationals zal behouden.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond