Doorgaan naar hoofdcontent

Gent

Vanaf vrijdag, het afgelopen weekend in een hotel in Gent geweest. Misschien wel de schoonste stad van Belgie. Echt een prachtige historische stad. Gaaf. Naast het belgische bier (bruine Leffe)ook de middeleeuwen geproefd. Een wandeling en een rondvaart in het centrum, en een wandeling oa. in de wijk Patershol bevestigde dat prettige (historische) gevoel!

Gent

Zonder dat ik er echt naar heb gezocht, ben ik -dit weekend in Gent- min of meer overladen met religieuze kunst. Een tweetal vlaamse meesterwerken staan in ieder geval nog stevig op mijn netvlies. Het Lam Gods van de gebroeders van Eyck, een altaarstuk dat zich bevindt in de Sint Baafskathedraal en De Acht Zaligheden (uit de bergrede) van een anonieme meester, dat hangt in het Museum der Schone Kunsten. Als je er open voorstaat is het verbazigwekkend hoe middeleeuwse meesters je in ontroering en in de verbeelding van het hier en nu kunnen brengen. Artiesten en Kunstenaars kunnen onze Wereld echt een stukje verder op weg helpen!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel