Doorgaan naar hoofdcontent

Stremming A7 bij de Geeuw - Sneek

Vanavond "thunder in my head" Overdag intensief met te veel van het goede in de weer geweest, kavelaanvaarding, beplanting en de waterpeilen in de Boarnsweachsterpolder. Teveel op een dag kost me veel energie. Sommige (gelukkig verreweg de meesten niet)) vrijwilligers, die een bijdrage leveren aan de Waterpoort Cup van aanstaande zaterdag in de sneker sporthal, houden zich in de laatste afrondende fase van de organisatie - zonder met de ogen te knipperen- niet aan de afspraken. Even het hoofd leeg maken. Hardlopen? Nee........'t is inmiddels te laat. Op de fiets richting IJlst om een kijkje nemen bij de aannemer, die op kop en oren in het grote werk bij de Geeuw zit. 21:30 uur het is behoorlijk donker. Lekker temperatuurtje buiten. Er zijn vanavond meer Snekers-on-the-track. Wim en Margriet Walda laten hun honden uit. Alhoewel de meeste snekers de voorkeur aan de TV geven. De Diehards zijn er. Zij volgen alle werkzaamheden in en on de stad op de voet. Mooi volk. Betrokken. Sterke staaltjes. Moeten en willen alles weten.
Hierbij een filmpje van dinsdagavond. 3000 ton slakken worden vanavond uit een schip liggend in de tweede industriehaven, naar de brug bij de geeuw gereden. Daarna kan het asfalt erop! Schaaf beveiligd het werk. Waarvan akte, klik hier.

de Geeuw, dinsdagvond ca. 21:00 uur, footage by Interalphanske Sneek
video


muziek:Plainsong, I love this Town.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel