Doorgaan naar hoofdcontent

Jaardach Heabeltsje de Jong 2007


Onze fietsen met een dubbel slot, vastgezet aan de rvs-standers tegenover Cine-Sneek. Voor zevenen stonden we vrijdagavond al voor de achter-ingang van de Walrus.
Gelukkig was zij, Groate Bauk, uit de Priorstraat er ook al met'r breiwerkje!
An'e foto ken je kieke, dat ze al beneveld en glasich is deur 'n lyf fol Sherry!

Een bakje troost op vertoon van het toegangskaart je en een op een dienblad aangeboden stuk oranjekoek maakte de ontvangst op de verjaardag van Heabeltsje, feestelijk en compleet. Vol verwachting klopt ons Hart. Klaar om ons te laten verassen!!
De metafoor voor een onvergetelijke avond!
Complimenten aan alle medewerkers van de BSA 2007
Na afloop een spontane gezellige blog-folk-afterparty !
Kijk naar die aandacht van de dames voor deze twee
sneker-stukje-skrievers op het www.
" 'k bin benijt, wat se mor'n wer in hun blog's te melden hewwe"
Waarom is de Bonte Sneker Avond zo fantastisch en mega-onvergetelijk?
Het antwoord is simpel: Omdat het met Liefde is gemaakt en zo dichtbij is!!!
Kijk op de Snekerinternetkrant van Henk Doevendans, alias De Opregte Sneker voor een kort verslag en een overzichtsfoto!!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel