Doorgaan naar hoofdcontent

Over America en Elf september....


Onlangs stond in de krant, dat The Boss, Bruce Springsteen weer gaat touren met The E-Street Band. De Bruijne Kiek was een paar weken geleden bijzonder opgewonden toen hij een ouder springsteen-album "Tunnel of Love" voor een paar euro's op de kop tikte op een Gaasterlandse garden-fair.
Heel lang gelden vertelde Jan Donkers van de VPRO radio en o.a. bedenker van de naam Americana voor amerikaanse westcoast muziek (Syb is geinspireerd door de term Americana toen hij Motel Westcoast bedacht) dat hij Bruce Springsteen pas echt in zijn hart sloot, er zeker van was, dat hij deugde en echt was, toen hij de vertolking hoorde van Woody Guthry's "This Land is Your Land"
Juist nu weer rond de periode van 11 september moet dit geluid van de visionaire en inspirerende Martin Luther King, I have a dream, voor iedereen weer klinken!!!
Als het effe kan, doet Bruce dat met deze hartverscheurende Woody-Guthry-Song!!!!
Per slot van rekening, hoor je deze (vredes)boodschap, veelal uit het hart van artiesten en kunstenaars, niet vanuit het geloof of de politiek!

Bruce Springsteen.
Live at the Memorial Coliseum in Los Angeles, CA on September 30, 1985 (penultimate show of the "Born In The U.S.A." tour).

Vandaag in een persbericht van MOJO:
Bruce Springsteen opnieuw klaar voor het echte grote werk in Arnhem
Na jaren in kleine settings te hebben gespeeld waarbij de sobere optredens van alle franjes waren ontdaan, pakt The Boss het weer ouderwets groots aan. Samen met zijn vertrouwde E Street Band is Bruce Springsteen weer het stralend middelpunt van een ouderwets stadionconcert. Dat de keuze is gevallen op het Arnhemse Gelredome is niet toevallig: op verzoek van de Amerikaanse rockicoon is de setting bewust relatief klein gehouden.

Aanleiding voor het langverwachte optreden is de release van Springsteen's nieuwe album Magic dat op 2 oktober het levenslicht ziet. De eerste single Radio Nowhere is (tijdelijk) gratis te downloaden vanaf 28 augustus. Magic telt elf nummers en belooft een recht-voor-je-raap rockalbum te worden waarop The Boss ouderwets op dreef is: vurig, ongecompliceerd en rauw. Een nieuw album, een wereldtournee: Springsteen is helemaal klaar voor het échte grote werk!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.