Doorgaan naar hoofdcontent

Inrichting van het Landelijk Gebied

Landinrichtingsproject Oranjewoud-KatlijkDinsdagavond presenteerde de Landinrichtingscommissie Oranjewoud Katlijk het raamplan voor het gehele gebied en de eerste uitvoeringsmodule van het plan op een openbare bijeenkomst. De start van de formele inspraakprocedure. Ik was daar samen met nog een paar collega's ex-officio aanwezig. Naast ondersteuning van de commissie was het aangenaam om die avond nog een aantal oud lnv-collega's daar weer eens te treffen. Het weerzien met oud-collega Faunabeheer J.L. was bijzonder plezierig (voor een foto-impressie van het officiele gedeelte link op bovenstaande thumbnail)

In mijn logje van zondag beloofde ik eeuwige roem enz..aan de winnaar van mijn prijsvraag over wie de bestuurlijke recruut van PvdA Gedeputeerde Anita Andriessen vanuit het Stadhuis Sneek is. Het liep niet storm met inzendingen. Had ik uiteraard ook niet verwacht, maar de echte fens reageerden toch, met een zekere trots over hun politieke talent. Ik heb uiteraard gekozen voor de inzender met het juiste antwoord en daarna die het snelst reageerde. De anonieme inzenders heb ik gedecideerd terzijde gelegd.
Maar, natuurlijk is er een winnaar.....hij schrijft het volgende:
Der is mar één échte jeune-premier in Sneek en dat is the only real one:
JAN BARGBOER!!

And The Winner Is: Henk van der Veer. Natuurlijk heeft de winnaar heeft ook altijd gelijk. Henk, Proficiat met dyn priis. Eewige roem binnen de stadsgrensen fan Sneek hest naturlik allang fedynt en inne knip. No-doubt-abou-that! Bij disse benoem 'k dij formeel tot townhall-watcher-of-the-year! 'n geuzetytel, dat snapst seker wel!

De termijn van de prijsvraag over de naam van het popbandje in de stadsgrachten van Liwadden heb ik met een week verlengd!Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …