Doorgaan naar hoofdcontent

Frisian-Channel-Pop

Vrijwel ongemerkt is de R weer in de maand geslopen. Vandaag is zondag, de dag des Heeren. Het is van dat tussen-in-weer zegt R. Wat moet ik aantrekken? Op de meteorologische overgang van de zomer naar de herfst was het 24-uur-non-stop-cultuur een uiterst geslaagd festival. Goed georganiseerd! Last but not least, maar zeer belangrijk: met een eigen Sneker handtekening, inhoudelijk een herkenbare couleur locale en zoals elk belangrijk nationaal-en internationaal zichzelf respecterend festival: een relletje !!!
Na deze cultuurhappening in Sneek, bekruipt mij een soort blauw gevoel van de day after....!

Op korte termijn moet ik nu aan de slag met de (mede) organisatie van de Kyokushin Karate Waterpoort Cup. Dit internationale evenement wordt voor de zes keer gehouden op vrijdag 20 oktober a.s. in de Sneker Sporthal.
Verder nog een beetje doortrainen voor Berenloop, de 21.1 km op Terschelling, die op 6 november wordt gehouden en mijn dagelijkse werk bij de Dienst Landelijk Gebied in Liwadden, natuurlijk niet te vergeten!

In een van onze belangrijke landinrichtingsprojecten "nieuwe stijl" komt binnenkort door het vertrek van oud Sneker Sicko Heldoorn naar Assen, als burgemeester, zeer belangrijke versterking, gerecruteerd vanuit Bestuurlijk Sneek! Dat hoorde ik vrijdag j.l. in de grapefine-op-het-sneker-martiniplein, tijdens 24-uur-cultuur! Gedeputeerde Andriessen maakt de benoeming zeer binnenkort officieel bekend. Tja... Anita heeft er een neusje voor om goede bestuurders - ook zonder haar politieke kleur- aan te stellen en in te zetten voor haar verantwoordelijke portfeuille, belangrijke projecten. Er is in Sneek een "jeune-premier", die het, in het Stadhuis van Sneek, bijzonder goed doet!! Wie?? Guess Who?...

Prijsvraag: "Welke bekende Sneker bestuurder gaat Anita bestuurlijk helpen bij een belangrijk nieuw landinrichtingsproject uit haar porteuille aan te sturen??" De goede inzenders (voor dinsdag a.s.)vergaren het exclusieve predikaat eeuwige roem binnen de stadsgrenzen van Sneek!

Nog een prijsvraag:
Wat is de naam van het Bandje in onderstaand clipje, gemaakt op1 september 2007 in de Stadsgrachten van Liwadden tijdens hun Liwadden-channel-tour?
Oh.ja...iedereen kan meedoen, ook de muzikanten uit het clipje!!....Ik ben benieuwd!!


video

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer