Doorgaan naar hoofdcontent

Mister Pop-Corn

Op de website van Filmhuis Sneek lees ik vandaag het volgende:

Wegen Film in Friesland en CineSneek scheiden zich.
Met ingang van het nieuwe culturele seizoen is de samenwerking tussen Film in Friesland en CineSneek verbroken.

[...] De directie van CineSneek reageerde met het opzeggen van de samenwerking.

Film in Friesland betreurt de gang van zaken. Samen met CineSneek heeft Film in Friesland de kwetsbare Art House film in Sneek op de culturele kaart gezet en in een grote behoefte voorzien.
Film in Friesland staat overigens op het standpunt dat de kwetsbare film niet verloren mag gaan voor Sneek en omstreken.


Uiteindelijk gaat het om het belang van de Arthouse Film in Sneek. Beide partijen hebben er belang bij, dat het meningsverschil uit de wereld wordt geholpen. Misschien zit er bij de Rotary nog een mediation expert om deze storm uit het sneker culturele glaasje water te halen. In feite is er een "non-problem" Het is meer een kwestie van le ton qui fait la Musique en hier en daar een communicatiestoornis
Veel mensen die ertoe doen op cultureel gebied, in Sneek vinden, dat Vriendje Wijnstok zich gedraagt als een ijdel en opgewonden standje, met een een veel te grote mond. Absoluut niet samenwerkingsgericht! Kennelijk al helemaal niet met vrijwilligers.
De actualiteit gebied te zeggen, dat hij jammergenoeg wel de eigenaar/baas is van de locale bioscoop in Sneek. Voor het Filmhuis in Sneek is vriendje Wijnstok helaas nu nog een factor om niet te negeren. Hij weet datzelf, maar al te goed! Het wordt nog een paar jaar "pappen en nat houden" dus, met vriendje Stokvis!
Filmhuis Sneek verdient gewoon een mooi plekje in het nieuwe Culturele Kwartier.
Dat is nu wel helder aan het licht gekomen!! Zo heeft dit relletje ook weer een positieve kant

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.