Doorgaan naar hoofdcontent

Culturele nazomer

Alhoewel de datum van 1 september door de meteorologen wordt beschouwd als het begin van de herfst is gisteren 21 september de herfst officieel begonnen.
Bijzonder sneu voor de ouders en nabestaanden van Tim Hoogland, omdat hun 20 jarige zoon in Afganistan is vermoord. Ik meldde dit feit gistermorgen(afgetapt van het Nos-Journaal)op mijn log. Een witte krijtstreep daaronder, met de tekst van een protestsong uit de zestiger jaren. Uitgerekend op de dag, die door de Verenigede Naties is uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede.

Kunst en Cultuur zijn dankzij het sneker-simmer-2007-evenement, dankbare onderwerpen langs de einder van het sneker webloglandschap. Dit evenement heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het noodzakelijke draagvlak bij de Sneker bevolking voor de financiering en uitvoering van de nieuwbouw van een toekomstig Cultureel Kwartier. Op het Stadhuis moeten ze binnenkort wellicht, samen met de kunstensector, aan de slag om een samenhangend cultuurbeleid te (her)forumuleren. Met name moet er nagedacht worden over de podiumkunsten. Die artiesten/organisaties zullen hun kunsten in het nieuwe onderkomen in het Culturele Sneker Kwartier vertonen.

In het blad SpitZ (een uitgave van het Scapino Ballet Rotterdam) staat in nr. 6 op de achterzijde een prinkelende column van kastor II, getiteld: Zingt U wel eens? Deze column gaat over [...] natuurlijk...de overheid, de burgers, de zomerse stadsterreur van het Carnaval, de Dance Parade, de overlast van valsspelende straatmuzikanten, de kunstsector, het kunst-en-cultuur-beleid, en de kunstparticipatie. Wie niet regelmatig een museum of een theater bezoekt is daardoor ongelukkiger, crimineler en armlastiger als zijn kunstminnende medeburger. De column eindigt met een zestal tips, in de ongelijke strijd tussen het morele verval van de mediapooiers en de kunstensector.
Tip nummer 3 licht ik er even uit. Die kan misschien van belang zijn voor de (toekomstige) Sneker situatie: Maak van de schouwburgen, concertzalen en theaters hoogwaardige kenniscentra voor distributie, communicatie, marketing en educatie.
Deze stukjesschrijver eindigt met citaten van Lucebert en Deelder.
Alles van waarde is weerloos of Van alles is weer waardeloos.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.