Doorgaan naar hoofdcontent

Rijden op aardgas schoon en aantrekkelijk.

In mijn middag-pauze in Liwadden kijk en wandel ik altijd even in de binnenstad. Een beetje rond kijken mede, om mijn sneker stadgenoten via de weblog te informeren wat er in in't klompehok foor de Hel allemaal gebeurd. Stiekem willen ze dat wel weten! Op het zaailand was vaniddag een grote verzameling personenauto's, bedrijfswagens en bussen op aardgas voor het publiek geparkeerd om van dichtbij te bekijken. Ook de bijbehorende BOBO's ontbraken natuurlijk niet. Verschillende bedrijven hebben gekozen voor rijden op aardgas, omdat het de schoonste motobrandstof is van dit moment. De gemeente Leeuwarden heeft zes aardgasvoertuigen in bedrijf!
Hoeveel van dit soort voertuigen heeft de gemeente Sneek eigenlijk??
Om Liwadden de ogen uit te steken moet de Gemeente Sneek zo snel mogelijk het voortouw nemen om voertuigen aan te schaffen, die op biogas, PPO (puur-plantaardige-olie), bio-ethanol of waterstof rijden. Uiteindelijk willen we als Snekers Liwadden wel foar blieve op gebiet fan 't muljeu!
CdK Ed Nijpels gaat er plat voor om dit mede onder de aandacht namens Liwadden te brengen. Als ex milieuminister is hij dit aan zijn stand verplicht. Arno kan niet achter blijven en moet zich op dit gebied oprekken voor ons Sneek! Is goed voor zijn verwerkingsproces!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.