Doorgaan naar hoofdcontent

Premiere Profvoetbal

Vrijdagavond zijn R en ik samen (R. voor het eerst in haar leven)met nog ongeveer drie-en-twintg-duizend medelanders en streekgenoten, naar een thuiswedstrijd van de sportclub Heerenveen geweest. We kregen de kans van onze vrienden J en A uit Heerenveen om op hun seizoenkaart, de eerste competitiewedstrijd van de SC, tegen het Tilburgse WillemII, bij te wonen. In het Abe Lenstra Stadion, zaten we op werkelijk schitterende gesitueerde zitplaatsen, recht tegenover de middellijn!! Voor R. was het een super belevenis! Voor mij trouwens ook! Ik kom nooit, althans niet vaak, in een stadion! Cafe's, Theaters, Bioscopen, Filmhuizen, Music-halls, Poptempels en Grote-Stad-Duurloopen zijn meer mijn (afleidings)dingen. Oh ja.... ik ben een keer in het Gelredome in Arnhem geweest bij een concert van Macca. De finish van de Amsterdam Marathon is in het Olympisch Stadion. Wat me gisteravond bij Heerenveen opviel was het geweldige zichtbare en voelbare chauvinisme van het sc-fens. Bij akties van sc-spelers, die volgens mij in de verste verte niet op mooi voetbal leken werd door het publiek luid en goedkeurend geapplaudiseerd. Als een Heereveenspeler een krant laat vallen ligt het publiek ook al in een deuk! Bij wijze van spreken dan! Bij het grote (voetbal) publiek is een kinderhand gauw gevuld, todat de doelpunten uitblijven! Dan wordt er een andere "toon" gezet!
Wij hebben de hele avond "meegenomen" anderhalfuur voor de wedstrijd waren wij al in het stadion aanwezig. Opzich een prachtige belevenis, om mee te maken. Jammer van die bloedloze, al la Frits van Turenhout:nul-nul!
Natuurlijk zouden wij, wij niet zijn als we, van onze belevenissen, geen you-tube filmpje, van hebben gemaakt!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel