Doorgaan naar hoofdcontent

MovieStar

Groate frynd Wijnstok sorgt fandaach in de Sneeker foar gratis reklame. Sukke minsen kan de stad wat met! schrijft Henk van der Veer gisteren een beetje cynisch op zijn veelgelezen weblog! Een dergelijke uitspraak kan ik mij volledig voorstellen. Ik krijg zo langzamerhand ook "pain in the ash" van mister-cine-sneek. De heer Wijnstok lijdt kennelijk aan een ernstige form van neeringziekte. Pillen helpen helaas niet meer! Frappant is het, dat hij voor zijn boedeltje in de sneker pers vrijwel direkt - op de voor pagina van het Sneeker Nieuwsblad nog wel - de handjes op elkaar krijgt! o.k. toegegeven: met hoor en wederhoor, dat wel!
Er is absoluut geen sprake, dat het alleenvertoningsrecht voor films in Sneek berust bij Wijnstok c.s. Moest er ook nog bij komen! Gelukkig is en blijft het filmhuis geen lijfeigene van Cinesneek.
Terrecht kunnen derden ook elders in de stad films vertonen, zoals dit weekend in de Martinikerk.
Voor beiden, Filmhuis en Cinesneek is er natuurlijk een plek onder de zon, dat weet vriendje Wijnstok echt wel! Wat wil ie nou eigenlijk?....Hij moet ziet zeuren! De grote kaskrakers brengen genoeg geld op. De opbrengst van de 24-uur Cultuur in Sneek, dit weekend, gaat naar een goed doel. Daar zorgt de Rotaryclub Sneek voor! Dit wordt een prachtig cultureel weekend!!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel