Doorgaan naar hoofdcontent

Moraal van het Verhaal

Persoonlijk ben ik geen moralist. Leven en laten leven schrijft Niels, de Bruijn Kiek op zijn weblog! Van Harte mee eens! Deze rooie loper ligt op het trottoir voor de Shul van Berlijn. Een dergelijke tekst is bedoeld als "laaghangend fruit" voor de voet-en voorbijgangers. Het laat zich ook gemakkelijk fotograferen en doorgeven, al is het alleen maar voor de (signaal) kleur op dit weblog!

De Shul van Berlijn is honderd jaar oud en werd op 9 november 1938 door de nazi's in brand gestoken. Gedurende de tweede wereldoorlog 1939-1945 werd deze shul in 1943 door een bombardement verwoest.
en verder staat op de gedenksteen op de voorgevel nog het volgende:

Die Vorderfront diese Gotteshauses soll fuer alle zeiten eine Staette der Mahnung und Erinnerung bleiben.
Vergess es nie.
Juedische Gemeinde von Gross-Berlin.
Der Vorstand.
september 1956.


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond